15 de gener de 2021 15/1/21

La Policia Local d'almenara amplia la col·laboració amb la Guàrdia Civil dins del programa Viogen

La Policia Local d'almenara amplia la col·laboració amb la Guàrdia Civil dins del programa Viogen - (foto 1)

  Aquest matí en el marc de la Junta Local de Seguretat Local d'Almenara s'ha signat l'ampliació del protocol contra la violència de gènere (viogen) fent un pas més que fomentarà més encara la col·laboració entre Guàrdia Civil i Policia Local per a tant la realització de vigilàncies com les valoracions de les víctimes de violència de gènere. L'alcaldessa Estíbaliz Pérez ha presidit la Junta que ha comptat amb l'assistència de la subdelegada de Govern, Soledad Ten, així com els responsables de Guàrdia Civil i Policia Local.

  Amb la signatura d'aquest acord s'amplia la col·laboració iniciada fa ara un any, perquè a partir d'aquesta signatura, des de la Policia Local d'Almenara es podrà accedir a la base viogen del Ministeri de l'Interior  i a més s'amplia la col·laboració amb la Guàrdia Civil en incloure també la col·laboració de Policia Local per al control dels casos amb alt risc de patir violència de gènere, tant en el seguiment com en les valoracions. A més s'estableix la possibilitat de col·laboracions en els casos de risc extrem.

  Al mateix temps, els agents especialitzats en violència de gènere de la Policia Local, que ja s'havien format, incrementaran la seua formació per a poder continuar avançant amb l'aplicació de l'ampliació del protocol signat hui.

  L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha valorat positivament aquesta ampliació del protocol viogen i la col·laboració per a combatre la violència de gènere, perquè és una de les qüestions que més ens preocupa i en la qual continuem treballant i aprofundint”.  Així doncs, després de la signatura d'un protocol d'actuació contra la violència de gènere, a causa dels bons resultats s'ha acordat aprofundir en l'estratègia  incrementant aquest protocol d'actuacions i col·laboracions”.

  Pujar