27 de maig de 2020 27/5/20

La fuga d'una vaca a Almenara sembra el caos i obliga a desplegar un complex dispositiu de captura

La fuga d'una vaca a Almenara sembra el caos
La fuga d'una vaca a Almenara sembra el caos

  Les festes d'Almenara han tingut un gir més que inesperat en el tranquil transcurs d'aquestes: una vaca i un mans es van escapar durant el tancament d'aquest dimecres a la vesprada i van sembrar el pànic en la localitat. Encara que el mans va ser capturat als pocs minuts, la vaca segueix en aquests moments solta encara que està acordonada la zona i aquest dijous s'intentarà capturar-la.

  Els fets van ocórrer durant el tancament de vaques del ferro Germans Barberán quan tots dos animals es van escapar per la porta de darrere dels torils. Ràpidament es va avisar per megafonia als veïns del poble perquè anaren amb compte, encara que el caos es va sembrar a Almenara ja que hi havia molta gent al carrer amb motiu de les festes, tal com s'observa en les imatges que ha recollit elperiodic.com.

  El mans va ser capturat als pocs minuts, encara que la vaca va continuar deambulant pel poble, els camps d'al voltant i fins i tot les carreteres d'entrada i eixida de la localitat. De fet, es va haver de desplegar un dispositiu format per efectius de la policia local i bombers, a més dels veïns que amb els seus cotxes tractaven de tancar-li el pas.

  Al final de la vesprada, els bombers informaven que efectius de la Plana Baixa aconseguien localitzar a la vaca en un hort abandonat de la zona on se't va estar buscant. Ho aconseguien mitjançant una cambra tèrmica i fins allí es va desplaçar la Policia Local i un ramader amb cabestres que guardaven la zona.

  I encara que la vaca estava localitzada i l'àrea fitada, en entrar la nit es va decidir suspendre la captura i aquest dijous tornaran a intentar-lo, tal com informava l'alcaldessa de la localitat, Estíbaliz Perez. La programació de les festes no s'ha suspés.

   

  Pujar