12 d’agost de 2020 12/8/20

Les festes d'Almenara acaben sense denúncies per agressions sexistes

Les festes d'Almenara acaben sense denúncies per agressions sexistes - (foto 1)

  Una vegada acabades les festes patronals d'Almenara la Policia Local ha realitzat un primer informe de les mateixes en les quals entre altres apartats es conclou amb la bona notícia que no s'han detectat ni denunciat agressions sexistes durant els festejos, tal com ha assenyalat el Cap de la Policia Local, Javier Navarro.

  D'aquesta manera des del consistori s'ha destacat l'efectivitat i la bona marxa de la campanya de sensibilització i vigilància realitzada durant els festejos sota el lema "Almenara lliure d'agressions sexistes. #NoesNo" que ha comptat amb tot l'equip d'agents de la Policia Local i també la col·laboració dels Quintos i Quintes 2018 que s'han implicat en tot moment. Cal recordar que els Quintos i Quintes 2018 van vendre unes polseres morades a un euro amb el lema de la campanya, la recaptació de la qual va servir per a col·laborar amb les celebracions festives, a més de que es van elaborar uns cartells sobre la campanya que es van col·locar en punts d'interès de la localitat així com en els casals de les diverses penyes.

  D'altra banda destacar que les molèsties veïnals en les festes han descendit en un 37,5 % respecte a l'exercici 2017, no obstant açò, cal destacar que l'any passat van estar repartides en tota la localitat, i en canvi, enguany les queixes s'han concentrat en la seua grandíssima majoria en la zona del carrer Mur i voltants que va ser el lloc on més casals hi havia, sent l'àrea més afectada per les molèsties. A més també han descendit les baralles i renyines en un 83%, que s'han produït bàsicament en la zona de carpes.

  Destacar a més que enguany la Policia Local d'Almenara ha augmentat en un 33% els punts de control, la qual cosa ha suposat una major vigilància en les festes de la localitat, en les quals a més de realitzar aquestes tasques, també han coordinat les qüestions de seguretat i trànsit en esdeveniments com la Volta a Peu, les processons, cercaviles o actes amb gran nombre de persones.

   

  Pujar