8 d’agost de 2020 8/8/20

Almenara s'ompli fins a la bandera per a les primeres exhibicions taurines

Almenara s'ompli fins a la bandera per a les primeres exhibicions taurines - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almenara s'ompli fins a la bandera per a les primeres exhibicions taurines - (foto 2)
  Almenara s'ompli fins a la bandera per a les primeres exhibicions taurines - (foto 3)
  Almenara s'ompli fins a la bandera per a les primeres exhibicions taurines - (foto 4)
  Almenara s'ompli fins a la bandera per a les primeres exhibicions taurines - (foto 5)
  Almenara s'ompli fins a la bandera per a les primeres exhibicions taurines - (foto 6)
  Almenara s'ompli fins a la bandera per a les primeres exhibicions taurines - (foto 7)
  Almenara s'ompli fins a la bandera per a les primeres exhibicions taurines - (foto 8)

  El recinte taurí d'Almenara s'ha omplert aquesta vesprada fins a la bandera per a gaudir de la primera jornada de "bous al carrer" dins de les Festes Patronals de la localitat en la qual s'han exhibit els bous patrocinats per l'Ajuntament d'Almenara de les ramaderies de Gavira i la Palmosilla que han exhibit moments de bon joc. La jornada taurina continuarà aquesta mateixa nit amb un bou embolat de la ramaderia de la Palmosilla. D'aquesta manera han començat les activitats taurines en les festes després del preàmbul de la "desencaixonà" celebrada anit.

  Assenyalar que el primer dels bous ha ferit a un home de 45 anys d'edat en la zona del nucli històric. Després de ser atès per l'equip mèdic i els voluntaris de Creu Roja de la Vall d'Uixó, el part indica que té una xicoteta banyada lumbar, així com una ferida per un tall en la part posterior del cap, sent traslladat a l'Hospital de la Mini-Fe a Sagunt.

  Prèviament aquest matí el Grup La Llavor, Dolçaina i Tabal, ha sigut el protagonista després de realitzar una cercavila en el qual s'han visitat els domicilis de l'home i la dona més major de la localitat, Ángel Bolaños i Guadalupe Ligero, per a cantar-los les tradicionals "albaes". A més aquesta nit està prevista l'actuació de l'Orquestra La Fiesta en el recinte firal.

  Després dels bous arribaran dos dies amb activitats religioses ja que se celebren les festivitats de la Mare de Déu del Bon Succés i de Sant Roc respectivament. Demà diumenge a les onze i mitja del matí començaran els actes amb el trasllat de la imatge de la Mare de Déu del Bon Succés des de la capella fins a l'església per a la missa. A la vesprada hi haurà a les set una altra missa i després la processó a la qual seguirà el castell de focs artificials en el camí Cabeçol enfront de la plaça Maestro Rodrigo.

  ALMENARA RESSONA, ALMENARA SENT

  La jornada culminarà en l'Auditori Municipal Vicente Casanova Rebollar on més de 160 persones i vuit associacions s'uniran per a crear un gran espectacle musical denominat "Almenara Ressona, Almenara Sent. Del Poble per al Poble". Serà la segona part de l'espectacle realitzat fa dos anys, creat per a l'ocasió, i en el qual es combinarà la música, la veu, la dansa, el ball, les arts plàstiques o el teatre sobre l'escenari.

  L'espectacle estarà codirigit per Pilar Forner Bayarri i Claudi Ferrer Beltrán, amb la col·laboració del director de la banda de música, Miguel Bautista. Precisament en el musical tindrà una gran presència de la banda de música de l'Associació Musical Santa Cecília que enguany compleix la seua 125 aniversari, l'Escola de Música de la banda (que s'incorporen com a novetat respecte a fa dos anys), la coral Xilcoralxes, el Grup de Danses La Corona d'Almenara que celebra la seua 25 aniversari, així com la Colla Garramatxa, La Llavor Dolçaina i Tabal, el Grup de Teatre Recull i Som Teatre Associació d'Almenara, als quals se sumaran cantants i músics veïns o vinculats, així com alguns debutants. També s'ha creat una escenografia per a l'ocasió.

  Pujar