17 de novembre de 2019 17/11/19

Almenara lliura els XLI Premis Culturals de Narrativa, Poesia i Fotografia

Almenara lliura els XLI Premis Culturals de Narrativa, Poesia i Fotografia - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almenara lliura els XLI Premis Culturals de Narrativa, Poesia i Fotografia - (foto 2)
  Almenara lliura els XLI Premis Culturals de Narrativa, Poesia i Fotografia - (foto 3)
  Almenara lliura els XLI Premis Culturals de Narrativa, Poesia i Fotografia - (foto 4)
  Almenara lliura els XLI Premis Culturals de Narrativa, Poesia i Fotografia - (foto 5)
  Almenara lliura els XLI Premis Culturals de Narrativa, Poesia i Fotografia - (foto 6)
  Almenara lliura els XLI Premis Culturals de Narrativa, Poesia i Fotografia - (foto 7)
  Almenara lliura els XLI Premis Culturals de Narrativa, Poesia i Fotografia - (foto 8)

  L'Ajuntament d'Almenara va entregar anit els premis corresponents a la XLI edició dels concursos culturals del municipi dividits en tres categories, el premi Joan Fuster de Narrativa, el premi Pròixita de poesia i el Concurs de Fotografia Vila d’Almenara. El primer tinent d'alcalde i regidor de Cultura, Francesc Bargay ha destacat l'aposta pels premis des del consistori, fomentant “la narrativa, la poesia i la fotografia”. A més va destacar que “enguany els premis de narrativa i poesia han recaigut en obres en valencià, mentre que el passat ho van ser en castellà, perquè donem opcions als dos idiomes”. A més també ha destacat el paper de la dona en l'àmbit fotogràfic, com queda demostrat un any més en aquests guardons.

  Quant als premiats, referent al Joan Fuster de Narrativa, després d'analitzar les nou obres presentades, totes elles de gran qualitat, el jurat va decidir que l'obra vencedora ha sigut “Estació Columbretes” de l'escriptor i guionista d'Onda, Ignacio Hermenegildo Fuentes Llopico, que suma aquest guardó al recentment obtingut a València.

  Pel que respecta al premi Pròixita de poesia, després d'analitzar les 9 obres presentades en tots dos idiomes, el jurat va determinar que el vencedor de 2019 fora el poeta Juan Isach Alegre pel seu treball “Línies per la Pau” on mostra la seua passió per escriure i la seua preocupació pels valors i les relacions humanes. Isach és natural de Sagunt, però resideix a Gilet.

  Finalment, la nova presidenta del Grup Fotogràfic d’Almenara (GFAL), Andrea Díaz, es va estrenar entregant els premis del Concurs de Fotografia Vila d’Almenara. La victòria va correspondre a Begoña Cosín Moya, el segon premi a José M. Ros Meseguer i el tercer a Pedro Díaz. A més també l'acte va servir per a inaugurar l'exposició col·lectiva fotogràfica dels premis internacional i local Vila d’Almenara 2019 que es podrà visitar fins al 7 de novembre en el Centre Municipal de Cultura.

   

  ocultar
  Almenara lliura els XLI Premis Culturals de Narrativa, Poesia i Fotografia
  Pujar