6 de juny de 2020 6/6/20

PP: "Almenara bloqueja subvencions i ajudes al no emetre certificats digitals als seus veïns"

PP: "Almenara bloqueja subvencions i ajudes al no emetre certificats digitals als seus veïns" - (foto 1)

  Els veïns que requereixen del certificat digital per a poder realitzar tràmits telemàtics amb l'administració pública i així obtindre ajudes i subvencions han de desplaçar-se a la veïna Vall d'Uixó on obtenen l'acreditació. Aquesta situació ha provocat en temps de confinament s'expose a la població a un risc que seria fàcilment evitable si l'Ajuntament d'Almenara emetera aquests certificats.

  “Es tracta d'un document bàsic per a la gestió telemàtica de tràmits. Ho era abans i ara ho és molt més perquè davant el tancament i suspensió de l'atenció física en institucions i organismes públics, els veïns es veuen obligats a realitzar els seus tràmits via electrònica”. De fet, “són molts els ciutadans que acostumats a realitzar gestions físicament no posseïen aquest document telemàtic i ara es troben abocats a desplaçar-se fins a la Vall si desitgen obtindre'l”, ha indicat la portaveu del PP a Almenara, Amparo Esteve.

  Aquesta situació, explica Esteve, “es produeix en un estat d'alarma i, per tant, haurien d'evitar-se al màxim els desplaçaments innecessaris. Si l'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, habilitara aquest mecanisme, evitaria que molts ciutadans s'exposaren al risc de desplaçar-se fins a la Vall d'Uixó per a poder obtindre el document”.

  En aquest sentit, des del Partit Popular a Almenara han instat al PSPV a treballar per a protegir als veïns i donar resposta a les seues demandes. “En aquests moments el certificat digital és primordial en la gestió de tràmits amb l'administració. És bàsic per a gestionar qualsevol document i si els qui han d'emetre'l es neguen a això, fan un flac favor a la ciutadania”.

  Per això, “esperem que l'alcaldessa reconsidere la situació i habilite el servei. Els veïns ho agrairan”, ha considerat la portaveu del PP. “Com a servidors públics hem de ser capaços de donar solucions en lloc de generar problemes. Sobretot, en un escenari tan excepcional com el que vivim actualment”.

  Pujar