1 d’abril de 2020 1/4/20

El Museu del Joguet d'Almassora supera les 4.000 visites en cinc mesos

El Museu del Joguet d'Almassora supera les 4.000 visites en cinc mesos - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Museu del Joguet d'Almassora supera les 4.000 visites en cinc mesos - (foto 2)
  El Museu del Joguet d'Almassora supera les 4.000 visites en cinc mesos - (foto 3)

  El Museu del Joguet d'Almassora ha superat les 4.000 visites en els cinc primers mesos d'obertura en el seu nou emplaçament. Són les dades facilitades per la família Arenós-Agut, propietària de la col·lecció, que el diumenge va atendre l'última visita guiada, protagonitzada pels integrants de l'associació Club del Mini de Castelló.

  L'Hospital Provincial de Castelló, diversos col·legis de la província i grups d'excursionistes d'Almeria ja han programat la visita en les pròximes setmanes. L'entrada al Museu del Joguet, el més gran de la Comunitat Valenciana, és gratuïta. Està obert dissabtes d'11 a 13 hores i de 18 a 20 hores i els diumenges entre les 11 i les 13 hores en l'edifici del Mercat Central.

  Els 272 metres quadrats habilitats després de les obres en el primer pis del bloc permeten exposar una col·lecció permanent, oberta al públic des de mitjan setembre després d'una inversió de més de 50.000 euros que va seguir el projecte dissenyat pels tècnics municipals.

  Les peces, que comprenen des de finals de 1800 fins a la dècada dels 80 del segle XX, suposen un recorregut per l'evolució de la indústria joguetera. Entre els elements més representatius figura un cotxe esquirol, que va revolucionar el mercat en suposar el traspàs de la fabricació de joguets de fusta i metall als nous plàstics. Malgrat tractar-se d'una peça molt xicoteta, és una de les més valorades de la col·lecció exposada atés que incorpora, per primera vegada en la indústria, un mecanisme amb goma i palanca per a llançar el joguet.

  Pujar