12 de juliol de 2020 12/7/20

Almassora encarrega els estudis geotècnics de les parcel·les per a avançar Edificant en els col·legis Santa Quitèria i Ambaixador

Almassora encarrega els estudis geotècnics de les parcel·les per a avançar Edificant en els col·legis Santa Quitèria i Ambaixador - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora ha encarregat els estudis geotécnicos en les parcel·les que ocuparan el col·legi Santa Quitèria en el seu futur emplaçament i la de l'Ambaixador Beltrán en la seua ubicació habitual a l'empresa castellonenca d'enginyeria Comaypa S.L. El cost d'aquests informes topogràfics ascendeix a 10.823,28 euros que finançarà la Generalitat Valenciana a través del pla Edificant, segons l'acordat pel ple.

  La redacció d'aquest estudi geotècnic de les condicions de les parcel·les és imprescindible amb anterioritat a l'elaboració del projecte arquitectònic en 2019. Cap dels centres podria avançar en el llarg procés per davant abans de la seua redacció, licitació i adjudicació, circumstància que per primera vegada competeix a l'Ajuntament d'Almassora, tal com estipula la delegació de competències que va reclamar el consistori amb els vots favorables de l'equip de govern i Se Puede Almassora en el ple del mes de juliol.

  L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha apuntat que la prioritat per a l'equip de govern és acabar l'obra del col·legi Regina Violant, l'anunci del qual de licitació va publicar la setmana passada la Generalitat Valenciana. “Una vegada desbloquejat aquest tràmit necessari perquè es presenten les empreses interessades hem de continuar simultàniament amb els processos administratius que afecten als altres centres perquè la improvisació que va marcar el calendari del Regina des de 2006 no es repetisca en la resta de col·legis”, segons la primera edil.

  Per açò, l'empresa triada pels tècnics municipals, que ja va treballar en la canalització del barranc de Fraga i del riu Cervol al seu pas per Vinaròs, realitzarà els mesuraments pertinents en les parcel·les del col·legi Ambaixador Beltrán i en la situada al costat dels Serveis Socials, en l'avinguda José Ortiz, on es traslladarà l'alumnat del Santa Quitèria una vegada construït el seu col·legi. Des del seu naixement, en 2010, el centre funciona en barracons en els voltants del centre de salut de Pío XII.

  cal recordar que el programa Edificant pagarà la renovació d'infraestructures a Almassora per valor de 17 milions d'euros, entre els quals destaquen els més de 6,1 milions de l'Ambaixador -el col·legi més antic de la localitat- i els 4,1 milions en què està taxada la construcció del Santa Quitèria, a més de l'IES Álvaro Falomir, recorda l'edil d'Hisenda, Santiago Agustí.

   

  Pujar