Castellano

L'alcalde d'Alfondeguilla renúncia al sou a l'Ajuntament

L'alcalde d'Alfondeguilla renúncia al sou a l'Ajuntament
  • Salvador Ventura lamenta que Compromís es dedique a “marejar i enganyar”

L'alcalde d'Alfondeguilla, Salvador Ventura, ha renunciat al seu sou com a primer edil a l'ajuntament durant aquesta legislatura. D'aquesta manera, l'alcalde deixarà de percebre els 21.000 euros anuals a cobrar només per assistència a plens, junta de govern i comissions informatives. Així, l'estalvi serà de 13.000 euros anuals.

Així doncs, entre la renúncia al sou de l'alcalde més les retribucions que rebran tots els membres de la corporació municipal, inclosa l'oposició formada per PSOE i Compromís, l'estalvi net anual serà d'un 28% respecte l'anterior legislatura.

En aquesta nova etapa l'Ajuntament d'Alfondeguilla comptarà amb dues comissions informatives d'Urbanisme i Hisenda, més una Junta de Govern.

Ventura ha explicat que les comissions informatives s'han creat per a “informar i ser transparents en la gestió” alguna cosa que “sembla que molesta a l'oposició” després que des de Compromís per la Vall hagen criticat aquesta decisió de millorar la funcionalitat de l'ajuntament.
L'alcalde ha assegurat que “des de Compromís segueixen en la mateixa postura dels últims anys amb la intenció de marejar i enganyar” la gent perquè “no diuen que l'alcalde ha renunciat al sou i que això suposarà un estalvi important per a les arques públiques”.

Ventura ha assenyalat, a més, que “no entenc que ha de veure Compromís per la Vall amb Alfondeguilla”, en relació a les declaracions fetes per Guillem Roig qui “mai ha estat implicat en el municipi ni en cap associació, que diu que abandera la lluita contra la despoblació i ha marxat a viure a una ciutat”.

Per això, l'alcalde ha instat a Compromís per la Vall que forma part del govern d'aquesta ciutat al fet que avance els treballs perquè els veïns d'Alfondeguilla que han d'anar a l'ambulatori del Carbonaire no hagen de donar tota la volta a la Vall d'Uixó “com estem fent des de fa dos mesos per unes obres que està fent l'Ajuntament de la Vall. Si tant d'interés diu que té a Alfondeguilla, que facilite aqueix accés”.

Crítiques de Compromís 

Des de Compromís han criticat les retribucions aprovades en el ple municipal. La formació valencianista explica que les assistències a ple augmenten de 50 a 300 euros, mentre que l'assistència a les comissions serà de 100 euros per a tots els regidors tant del govern com de l'oposició, i l'alcalde percebrà 200.

Òscar Garcia, portaveu de Compromís a l'Ajuntament d'Alfondeguilla, ha sol·licitat a l'equip de govern que repense l'organització del consistori i destinar el màxim "a les preocupacions i necessitats reals".

També ha fet declaracions el secretari d'Acció Electoral de Més a la Plana Baixa, Guillem Roig, que assegura que "els governs de PP i Vox estan augmentant les seues retribucions".

 

Pujar