Castellano

Alfondeguilla inicia els tràmits per a tindre la seua pròpia bandera

Alfondeguilla inicia els tràmits per a tindre la seua pròpia bandera
  • L'alcalde Salvador Ventura ha assegurat que “la bandera serà emblema de la nostra identitat com a poble”

L'Ajuntament d'Alfondeguilla ha aprovat en el ple de setembre sol·licitar a Heràldica de la Comunitat Valenciana l'elaboració d'una bandera per al municipi. Per a l'alcalde, Salvador Ventura, “la bandera serà emblema de la nostra identitat com a poble” i “després de més de quaranta anys de democràcia ha arribat el moment que Alfondeguilla tinga bandera” perquè “ja va sent hora de sembrar una identitat”.

Segons el Decret 72/2015, de 15 de maig, del Consell, recull que“la fonamentació dels símbols locals, com l'escut i la bandera de l'entitat local, “haurà de fonamentar-se en els seus antecedents històrics, toponímics i heràldics”.

“Amb la proximitat del 9 d’Octubre, dia de tots els valencians, en el qual reivindiquem la nostra identitat com a poble, és necessari que també Alfondeguilla reivindique la seua història i, com molts altres municipis de la Comunitat Valenciana, tinga la seua pròpia bandera”.

Aquesta sol·licitud va comptar, en el ple, amb els vots favorables dels regidors del Partit Popular i PSOE, i amb el vot en contra dels representants de Compromís.

Pujar