elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ni passejar ni circular amb cotxe: tallaran durant tres dies la carretera entre la Vall d'Uixó i Alfondeguilla

Ni passejar ni circular amb cotxe: tallaran durant tres dies la carretera entre la Vall d'Uixó i Alfondeguilla
 • La conselleria d'Infraestructures té previst derrocar les pedres de grans dimensions de la part alta de la 'corba del mur'

La carretera CV-230 que unix la Vall d'Uixó amb Alfondeguilla i porta fins a Chóvar i Azuébar estarà tallada al trànsit durant tres dies pels treballs de demolició de les pedres de grans dimensions situades en la part alta de la 'corba del mur'.

Així ho ha explicat l'alcalde d'Alfondeguilla, Salvador Ventura, després que el servici territorial d'Infraestructures Públiques de Castelló s'haja posat en contacte amb l'Ajuntament per a comunicar els treballs previstos per a l'estabilització del talús de la carretera CV-230 després de la caiguda de diverses pedres el passat 28 de desembre.

Fa un mes la conselleria iniciava els treballs per a col·locar malles en el talús per a evitar més despreniments com l'ocorregut el 28 de desembre de 2024 que tallava a la circulació la carretera que unix totes dues poblacions. No obstant això, els treballs no han acabat ací.

Ara la conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori continuarà amb els treballs esta vegada més delicats per a evitar que les pedres més grans puguen cedir. I és que, pel que sembla, existix un risc evident després d'observar-se unes clivelles importants.

Ventura ha explicat que els treballs consistiran en la col·locació de bosses entre les clivelles que s'unflaran fins a fer caure les pedres. Per a això, la conselleria té previst protegir la carretera i evitar mals majors en la calçada.

Així, llançaran arena en la calçada per a esmorteir la caiguda de les pedres que poden arribar a pesar unes deu tones. L'objectiu és que facen el menor mal possible.

Quan començaran els treballs?

L'Ajuntament d'Alfondeguilla ha comunicat este mateix dimecres als veïns el tall complet de la carretera i els treballs previs, perquè els veïns sàpien quins dies no podran circular amb vehicles ni fer ús del Passeig Belcaire que unix esta població amb la Vall d'Uixó.

Entre el 25 i el 28 d'abril, la carretera CV-230 quedarà condicionada de la manera següent:

 • Dijous 25 d'abril: trànsit alternatiu en la carretera
 • Divendres 26 d'abril: fins a les 10.00 hores hi haurà trànsit alternatiu i a partir de les 10.00 hores la carretera quedarà totalment tallada al trànsit i no es podrà usar el Passeig Belcaire
 • Dissabte 27 d'abril: tall complet de la carretera
 • Diumenge 28 d'abril: tall complet de la carretera
 • Dilluns 29 d'abril: s'estima que la carretera s'òbriga al trànsit, però això dependrà de les conseqüències que tinga sobre la calçada l'enderrocament d'estes pedres de grans dimensions.

   

   

 

 • Rutes alternatives


  L'Ajuntament d'Alfondeguilla ha comunicat als seus veïns que hi ha tres alternatives per a arribar al municipi:

  La Vall d'Uixó - Mont Zamora - Aigualit - Castro - Alfondeguilla
  Artana - Eslida - Chóvar - Alfondeguilla
  La Vall d'Uixó - Algar del Palància - Soneja - Azuébar - Alfondeguilla

Pujar