Castellano

Així lluiten contra el covid en un xicotet poble de Castelló

Així lluiten contra el covid en un municipi xicotet
Així lluiten contra el covid en un municipi xicotet
  • L'Ajuntament d'Alfondeguilla encarrega la desinfecció a una empresa si existeix algun cas de covid en la localitat

MÉS FOTOS
Així lluiten contra el covid en un municipi xicotet
Així lluiten contra el covid en un municipi xicotet

Viure en un municipi xicotet comporta molts avantatges a l'hora de fer front a una situació de pandèmia com l'actual. La proximitat amb l'alcalde fa més fàcil actuar per a lluitar contra el coronavirus.
Aquest és el cas d'Alfondeguilla, un xicotet municipi de Castelló, on el seu alcalde Salvador Ventura s'ha bolcat des del primer moment de la pandèmia.

Va ser el primer municipi a repartir a tots els veïns màscares bàsiques, quan encara no tenia ni el Govern d'Espanya; va iniciar una campanya de desinfecció de carrers i edificis públics quan es van conèixer els primers casos de covid el mes de març i va repartir un lot anticovid en el col·legi Castro per a alumnes i professors amb màscara, gel hidroalcohólico i un estoig per a guardar aquest material.

Salvador Ventura assegura que "hem d'ajudar a les famílies en tot el que puguem" per això "quan ens han comunicat algun cas de covid en un edifici, hem contactat de manera immediata amb una empresa de desinfecció perquè actue el més ràpid possible".

Així, des de l'inici de la pandèmia, l'Ajuntament d'Alfondeguilla ha assumit la desinfecció en tres edificis on viuen diverses famílies com a mesura per a lluitar contra el coronavirus.

Actualment el consistori desinfecta cada setmana els edificis públics i els parcs infantils.

Col·laboració veïnal

Aquest matí s'ha conegut un nou cas de covid en un edifici d'Alfondeguilla i immediatament els veïns s'han posat a la feina per a desinfectar l'escala. I com a l'Ajuntament ha comunicat a quina hora arribaria l'empresa de desinfecció, "hem col·locat cartells per a avisar que en tres hores no es pot eixir ni entrar de l'edifici; hem col·locat gel hidroalcohólico en l'entrada i hem avisat a tots els veïns perquè coneguen el que ha passat", expliquen des d'aquest bloc de veïns.

Pujar