21 de setembre de 2020 21/9/20

Podem recolza la mobilització de pensionistes del 17 de març

Podem recolza la mobilització de pensionistes del 17 de març   - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Podem recolza la mobilització de pensionistes del 17 de març   - (foto 2)

  Podem l’Alfàs s'afegeix a les mobilitzacions que convoca la Marea Pensionista per la defensa de les pensions públiques, en el marc de la mobilització estatal convocada i organitzada per la Coordinadora Estatal de Defensa del Sistema Públic de pensions (COESPE), i emplaça a les seues veïnes i veïns a unir-se a la concentració de dissabte que ve 17 de març a les 12 hores en la en la plaça de l'Ajuntament de Benidorm.

  En més de 120 ciutats i localitats d'Espanya, les persones pensionistes eixiran als carrers i places a manifestar-se per les següents reivindicacions: revaloració automàtica de les pensions amb l'IPC real i recuperació del perdut des de 2011. Recuperar la jubilació ordinària als 65 anys. Derogació de les contrareformes de pensions de 2011 i 2013. Establir les pensions com a dret constitucional, i incloure-les en els Pressupostos Generals de l'Estat. Pensió de 1080 euros mensuals. Eliminació de l'escletxa de gènere en les pensions.

  Des de la formació morada afirmen que els i les pensionistes han sigut una sustentació fonamental per a les seues filles i nétes durant la crisi. Han sigut les seues pensions les que han sostingut a milers de famílies que han patit i pateixen l'atur i la precarietat durant aquests anys. Gràcies a elles s'ha esmorteït el procés d'empobriment de les majories socials i s'han sostingut economies locals en els barris de les nostres ciutats i en els pobles del nostre món rural. Així mateix asseguren que posar en dubte la sostenibilitat de les pensions és un atac, per tant, al pacte intergeneracional, al sosteniment d'una de les institucions fonamentals de la nostra societat: la família, un dels pilars de protecció de la nostra societat.

  Pujar