6 d’agost de 2020 6/8/20

Presó per matar cruelment a la seua amiga després de discutir amb ella en el bany de la seua casa a Alfafar

Presó per matar cruelment a la seua amiga després de discutir amb ella en el bany de la seua casa a Alfafar - (foto 1)
  • L'assassina li va colpejar amb una escombreta de porcellana i li va xocar la cara repetidament contra un escaló de la vora de la banyera. Finalment, va ruixar amb lleixiu les seues ferides

La Sala penal ha confirmat la condemna a quinze anys de presó per un delicte d'assassinat a una dona que va matar a la seua amiga després d'una discussió en el bany de l'habitatge de la víctima. La Sala desestima el recurs de cassació interposat per la recurrent contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, que va confirmar la pena imposada per un tribunal del Jurat de l'Audiència Provincial de València.

Els fets es van produir després d'una discussió entre totes dues en el bany del domicili de la víctima a Alfafar (València), el 29 de maig de 2017. Després de rebre una espenta i esquitxades de lleixiu d'una botella, la condemnada va espentar a la víctima, que va caure a terra, i amb el escombreta de porcellana li va colpejar la cara, causant-li ferides en el nas i en el llavi.

Encara que la víctima va intentar defensar-se, la condemnada, a fi de produir-li la mort, la va colpejar repetidament contra un escaló que hi havia en la vora de la banyera, a manera d'esglaó, produint-li ferides diverses, entre elles un traumatisme cranioencefàlic, que la van deixar immòbil i en estat de semiinconsciència. Per a aconseguir la seua finalitat, segons els fets provats, va ruixar amb lleixiu les ferides de la víctima i, davant la forta olor que desprenia aquest producte, va tancar la porta del bany.

En aquest cas, conclou el tribunal, concorren els requisits de l'agreujant d'acarnissament que determina l'apreciació del delicte d'assassinat. La sentència, amb ponència del magistrat Vicente Magro Servet, explica que és raonable deduir, com va fer el tribunal d'instància, que la recurrent amb aqueix actuar “va augmentar de manera deliberada i inhumana el dolor de la víctima, sense que això fóra necessari per a la seua defunció”.

En conseqüència, segons la Sala, des dels fets declarats provats, cap infracció de norma jurídica s'ha comés en considerar la dinàmica d'actuació de la condemnada “com dirigida a perseguir, de manera deliberada, altres mals que excedeixen als necessàriament”.

Pujar