8 de març de 2021 8/3/21

L’Ajuntament d’Aldaia prepara una xarrada formativa sobre l’Alzheimer

L’Ajuntament d’Aldaia prepara una xarrada formativa sobre l’Alzheimer - (foto 1)
  • Guillermo Luján: "volem orientar a les famílies i cuidadors que cada dia s'enfronten a l'evolució dels seus familiars amb aquesta mena de demències. Per a això comptarem amb dos doctors de reconegut prestigi"

El pròxim dia 5 de març el Teatre Auditori Municipal d'Aldaia (TAMA) obrirà les seues portes per a albergar la primera trobada sobre la malaltia d'alzheimer que se celebrarà en esta localitat i que comptarà amb l'assistència de dos experts en la matèria, el Dr. Jerònim Sancho Ríeger, Cap del Servei de neurologia de l'Hospital General de València, i el Dr. Joaquín Escudero Torrella, responsable de la Unitat de Demències del citat centre hospitalari.

Amb el lema Què passa quan l'alzheimer entra a la teua casa? des de l'àrea d'Atenció a les persones de l'Ajuntament d'Aldaia preparen ja esta trobada en la que es plantejarà una radiografia comuna sobre la malaltia d'Alzheimer que puga servir d'orientació a les persones assistents.

En este sentit, la regidora d'Atenció a les Persones d'Aldaia, Empar Folgado, explica que a través d'esta iniciativa "volem aportar a les persones i a les famílies interessades totes les claus sobre com tractar les diferents fases de l'evolució de la malaltia i de quina manera actuar davant elles, així com retardar els seus efectes". A més, Folgado insisteix que un altre dels objectius d'esta xarrada és "facilitar tota la informació sobre els serveis disponibles a les famílies des de les diferents administracions, ja que moltes vegades els cuidadors de les persones que pateixen esta malaltia desconeixen alguns recursos que tenen a la seua disposició i que els poden ajudar a fer front a totes les necessitats emocionals, afectives, socials i econòmiques de les persones diagnosticades amb la malaltia d'Alzheimer i altres demències.

Per part seua, l'alcalde Guillermo Luján, indica que "este és un pas més en el nostre objectiu de continuar augmentant el ventall de prestacions dels serveis socials municipals". En esta línia, l'alcalde puntualitza que "fa unes setmanes vam posar en marxa el programa d'envelliment saludable per a les persones majors Cuidem-les, que se suma al projecte Prop de Tu que iniciem l'any 2017 i que ofereix acompanyament a les persones majors i serveix així mateix de respir per a les famílies. Un dels objectius fonamentals del nostre projecte de govern per a Aldaia és potenciar els serveis socials i l'atenció a les persones majors -conclou Luján-, perquè puguen tindre una millor qualitat de vida".

Pujar