Castellano

Les Falleres Majors 2019 d’Aldaia encaren la proclamació del seu regnat amb «nervis i il·lusió»

Les Falleres Majors 2019 d’Aldaia encaren la proclamació del seu regnat amb «nervis i il·lusió»
  • El TAMA acull demà aquest acte que donarà pas a «un any molt especial» per a les màximes representants de les festes que comparteixen la comissió de La Saletta

MÉS FOTOS
Les Falleres Majors 2019 d’Aldaia encaren la proclamació del seu regnat amb «nervis i il·lusió» - (foto 2)

Demà serà el primer d’un seguit de «grans dies» que viuran a partir d’ara les Falleres Majors d’Aldaia 2019, Clara Tárrega i Marta Leal, que esperen hui, «il·lusionades i nervioses», en la vespra de la seua proclamació com a màximes representants de les festes, la qual se celebrarà demà al TAMA. Des que el passat 25 de maig van rebre la notícia del seu nomenament, Clara i Marta s’han preparat per enfrontar amb la major de les il·lusions un any que sens dubte serà «molt emocionant» per a aquestes dos falleres que comparteixen la comissió de La Saletta. 

La Fallera Major d’Aldaia per a les falles 2019, Clara Tárrega, afronta aquest emotiu acte «amb molts nervis i il·lusió», però reconeix que «el moment de l’exaltació és el meu preferit i el que espere amb més ganes». I amb la setmana fallera de l’any 2019 ja en el pensament, el moment que també espera Clara amb especial il·lusió és «la Crida, quan podré dirigir-me a tot el món faller d’Aldaia per donar començament a la nostra festa i dir-los: Ja estem en Falles!».

Per la seua banda, la Fallera Major Infantil, Marta Leal, coincideix en els «nervis» d’abans de demà i, encara que està convençuda que la «Crida i la Cremà» seran molt «emotives» perquè anuncien l’inici i el fi de la setmana gran del seu regnat, assegura que una de les coses que més il·lusió li fa és «assistir als actes oficials a València, com la mascletà, i conèixer noves coses».

Aquestes dos falleres arrelades a les festes valencianes des de molt prompte -des dels sis anys en el cas de Clara i des dels set mesos Marta- saben que serà un any intens i ple de grans moments i saben que hauran de compaginar-ho amb les seues obligacions. Però ho fan encantades. I en el cas de Marta, amb els seus 11 anys i cursant cinquè de primària, ho té clar quan assegura que «no pense descuidar el meu regnat ni els meus estudis. Avançaré tota la feina que puga entre setmana per portar les coses al dia».

Així, demà començarà el protagonisme de Clara i Marta com a Falleres Majors d’Aldaia substituint a les Falleres Majors de 2018, Gloria Cortina i Leyre García, en un regnat en el qual esperen transmetre «la devoció per aquesta festa, representant al món de les falles juntes com es mereix el nostre poble». I qui sap què reptes futurs els esperen en el món faller. Les dos comparteixen una estima molt gran per les festes. I a més, Marta, que encara té molt camí per recórrer, somia, ja hui, tindre la sort de repetir en el futur en el càrrec més elevat sent algun dia Fallera Major d’Aldaia.

Pujar