30 de març de 2020 30/3/20

Cs aconsegueix unanimitat en Les Corts para instar al Govern a reconéixer el ‘Rollet de Gràcia’ com a Tribunal Consuetudinari

Cs aconsegueix unanimitat en Les Corts para instar al Govern a reconéixer el ‘Rollet de Gràcia’ com a Tribunal Consuetudinari - (foto 1)
  • Fernández: “També demanem que s'inicien els tràmits perquè aquest tribunal de l'horta d'Aldaia siga declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat”

El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Vicente Fernández ha aplaudit que “s'haja aprovat per unanimitat la iniciativa de Cs perquè el Consell inste al Govern a reconéixer el ‘Tribunal Comuner del Rollet de Gràcia’ com a Tribunal Consuetudinari”. “Perquè el ‘Comuner’, que s'encarrega de la resolució de conflictes de la gran part de l'horta d'Aldaia referents a l'aigua i al reg, siga reconegut com a tal, l'Executiu ha de reformar l’article 19 de la Llei Orgànica del Poder Judicial”, ha concretat.

En la comissió de justícia de les Corts, en la qual també ha participat la diputada i regidora del municipi de l'Horta, Patricia García, Fernández ha defensat “el valor d'aquest tribunal, que es remunta a S.XIII i que ha romàs viu fins ara, només interromput en breus períodes de la història”. Per tant, ha argumentat, “aquesta institució jurídica valenciana acumula els mèrits necessaris per a reconéixer-la i protegir-la”.

En aquest sentit, ha destacat “demanem a més que s'inicien els tràmits perquè el Tribunal siga declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO”. “El Senat, la Diputació de València i l'Ajuntament d'Aldaia també han sol·licitat aquests reconeixements”, ha recordat el diputat, qui ha lamentat que “a pesar que el Cambra Alta l'aprovara per unanimitat al 2018 encara no s’ha fet”.

 

Pujar