elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nou rècord de visitants a Alboraia durant la temporada turística i de satisfacció del municipi amb un excel·lent

Nou rècord de visitants a Alboraia durant la temporada turística i de satisfacció del municipi amb un excel·lent
  • Les Tourist Info registren més de 4.500 viatjants, que responen en la seua majoria al perfil buscat en els últims anys pel turisme de qualitat de l'Ajuntament

Les dues oficines Tourist Info, distingides per la seua qualitat per les banderes Q de Qualitat Turística i Qualitur i en actiu des del 3 d'abril fins al 10 de setembre, han registrat l'arribada de 4.625 visitants durant la temporada turística a Alboraia. La xifra estableix un nou rècord, que supera l'atenció proporcionat l'any passat en un 9,47% més, la qual, al seu torn, ja va suposar una marca històrica després d'augmentar en un 106,1% la quantitat de visitants respecte a 2021, en plena pandèmia COVID-19.

No sols aquestes dades marquen rècord de visitants, sinó que també ho fan en la valoració de les Tourist Info i del municipi: les oficines superen l'excel·lència amb un 9,25 de mitjana entre tots dos espais i el municipi aconsegueix una satisfacció que també sobrepassa l'excel·lent: 9,08. "Els resultats són molt positius, ja que reflecteixen que tot el nostre treball durant els últims anys per oferir un turisme de qualitat funciona i hem situat Alboraia com un gran tresor de la costa mediterrània", explica Raquel Casares, regidora de Turisme.

L'informe que maneja el Consistori reflecteix també la recuperació total del turisme nacional i internacional a parts iguals, tornant les xifres a una completa paritat: dels 4.625 turistes, el 51,7% procedeix d'Espanya (especialment de Madrid, País Basc, Castella i Lleó, Catalunya i Aragó), mentre que el 48,3% viatja des d'altres països. França, el Regne Unit i Itàlia encapçalen el lloc d'origen, si bé no sols es limita a Europa: persones d'Amèrica, la Xina o el Marroc també s'acosten a gaudir durant un temps dels atractius d'Alboraia.

Turista de qualitat

I quina persona viatja a Alboraia? El perfil respon al turisme de qualitat en el qual durant anys ha estat treballant l'Ajuntament en col·laboració amb els agents turístics, esportius, empresarials i socials del municipi. El visitant d'Alboraia és en la seua majoria una persona amb titulació universitària i secundària, principalment en les franges d'edat de 46 a 65 anys i rondant els 25 anys, viatjant en família o en parella.

El principal motiu del viatge radica a les platges, reconegudes totes dues durant anys amb la senyalística Q de Qualitat i Qualitur i amb incomptables serveis: hostaleria amb lavabos públics i oci, socorrisme, Biblio a la Mar, zones esportives, espais sense fum, postes sanitàries, dutxes i llavapeus, bany adaptat per a persones amb diversitat funcional, passarel·les amples i zones d'ombra, entre moltes altres. No obstant això, l'oferta gastronòmica, inclosa l'orxata, també suposa una bona raó per la qual es viatja a Alboraia.

Pujar