elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia aprova l'ordenança d'autocaravanes per a delimitar la seua zona d'aparcament i regular aquests vehicles

Alboraia aprova l'ordenança d'autocaravanes per a delimitar la seua zona d'aparcament i regular aquests vehicles
  • El Ple Municipal aprova el 28 d'abril i 10 de juliol de 2025 com a festius locals i mocions contra la tramitació de la nova llei de concòrdia i el valencià a les escoles

MÉS FOTOS
Alboraia aprova l'ordenança d'autocaravanes per a delimitar la seua zona d'aparcament i regular aquests vehicles - (foto 2)

Alboraia dona llum verda amb el suport unànime del Ple Municipal a l'ordenança reguladora d'autocaravanes, campers i caravanes. Es tracta d'una regulació oficial que pretén delimitar els espais d'estacionament, les sancions i les normes, com la prohibició d'acampar d'aquests vehicles. La normativa anirà incorporant millores si es detecten noves necessitats de regulació. De moment només es permetrà aparcar, mai acampar, en llocs senyalitzats per a això. Estarà prohibit en la resta del municipi.

Després d'estar exposat 20 dies abans de la seua aprovació, romandrà de nou en exposició pública durant un mes en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament abans de la seua entrada en vigor, oberta a al·legacions de veïns i veïnes. Una vegada superat el tràmit, les persones propietàries de les caravanes podran estacionar 72 hores com a màxim i hauran d'obeir una sèrie de normes, senyalitzada en cartells instal·lats en les seues zones d'estacionament delimitades. Les infraccions es penalitzaran amb multes que poden superar els 3.000, segons la gravetat de la infracció.

També per unanimitat es van decidir els festius locals de l'any 2025: el 28 d'abril, Sant Vicent Ferrer, i 10 de juliol, Sant Cristòfor, patró d'Alboraia.

En l'apartat de mocions, l'Equip de Govern va presentar dos: sobre el rebuig a la tramitació de la nova llei de concòrdia de la Generalitat Valenciana, i sobre el veto al valencià a les escoles. Totes dues aprovades pel bloc PSOE, Compromís i Izquierda Unida – Unides Podem i el rebuig de PP i Vox i el rebuig d'Alboraya Actúa en la primera i l'abstenció en la segona.

 

Pujar