elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'historiador alboraier Jorge Ramón Ros presenta el llibre “La ciutat de l'horta” a Alboraia

L'historiador alboraier Jorge Ramón Ros presenta el llibre “La ciutat de l'horta” a Alboraia
  • El llibre parla de la relació de dependència entre la Ciutat de València i l'horta dels pobles de voltant, entre ells Alboraia, i dels conflictes del període 1875-1910

 

La Biblioteca Pública Municipal ha acollit la presentació d'un nou llibre: 'La ciutat de l'horta', de l'historiador alboraier i doctor d'història contemporània, Jorge Ramón Ros. La seua obra, que va presentar la regidora de Cultura, Conxa Villena, és una adaptació de la seua tesi doctoral i ha sigut publicat per Publicacions de la Universitat de València.

Jorge Ramón Ros va destacar que les dues activitats que vinculaven fortament la ciutat de València i l'horta dels pobles de l'Horta Nord eren els mercats i la recollida de fem. La conflictivitat estudiada entre 1875 i 1910 venia provocada per les exigències en pujades de forma de tributs o de normatives de l'Ajuntament de la capital als llauradors. Aquests, per a protestar, paraven l'activitat als mercats i la recollida de fem. En aquell període la ciutat depenia d'ells per al proveïment de productes frescos i per a l'eliminació de residus. Això feia que el sector agrari tinguera una important força de pressió.

Pujar