8 de juliol de 2020 8/7/20

Podem Alboraia proposa un pla pioner per a la detecció i prevenció de la pobresa infantil i altres factors d'exclusió social

Podem Alboraia proposa un pla pioner per a la detecció i prevenció de la pobresa infantil i altres factors d'exclusió social - (foto 1)

  “És urgent potenciar les polítiques per a previndre i combatre de manera eficaç la desigualtat i l'exclusió social i per a això cal reorientar el pressupost municipal i implicar els professionals al servei de l'Ajuntament”, afirma la portaveu de Benestar Social i Igualtat de Podem Alboraia, Amparo Arias.

  L'objectiu de Podem és que Alboraia siga pionera en l'Economia de les Cures, aplicant en el municipi un pla estratègic amb diferents indicadors i mesures d'acció política, que afectaran diferents àmbits de la vida local, des de l'urbanisme a les polítiques educatives o d'oci i temps lliure, que incideixen de manera directa en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i que atenen també les necessitats de les persones en situació de vulnerabilitat.

  “El nostre programa incorpora mesures per a augmentar la despesa social en el pressupost municipal; l'estudi inicial per a la posada en marxa d'una residència per a majors; així com un programa d'acompanyament entre joves i majors per a combatre la soledat no triada. També tenim previst l'elaboració d'un pla de vigilància per a detecció de casos d'exclusió social, pobresa infantil o energètica i accés a l'habitatge”, ha declarat la portaveu i número dos de la candidatura morada a l'Ajuntament d'Alboraia.

  El treball de cures és una tasca invisibilizada, per regla general no comptabilitzada i no remunerada (o molt precàriament), que majoritàriament és assumida per dones. D'aquest treball, depén la qualitat d'atenció a la infància, als nostres majors i a les persones dependents. No obstant això pot representar una oportunitat i una magnífica font de recursos si ho incorporem a la nostra economia. “La demanda futura de cura serà d'un 28% entre 2020 i 2050” ha postil·lat Arias. Les propostes de la formació morada es fonamenten en les investigacions que ha desenvolupat la catedràtica i experta en la matèria, M. Àngels Durán, entre altres.

  Podem Alboraia, proposa abordar aquestes qüestions com a prioritat de l'acció del govern municipal. El seu compromís és realitzar propostes que oferisquen solucions per al benestar de veïns i veïnes i prioritzar aquelles mesures susceptibles d'incidir en la millora de la qualitat de vida i la convivència ciutadana i fer d'Alboraia un referent de Ciutat Amable i Cuidadora. “Un referent urbà de qualitat, amable amb els seus habitants i respectuós amb el seu entorn, acaba per ser un espai idoni per a la vida, la imaginació i la nova economia vinculada a la creativitat i el coneixement” ha conclòs Arias.

  Pujar