20 de gener de 2020 20/1/20

Podem Alboraia proposa un pla de mobilitat per a fer front a les dificultats de connexió entre els tres nuclis urbans

Podem Alboraia proposa un pla de mobilitat per a fer front a les dificultats de connexió entre els tres nuclis urbans - (foto 1)
  • El Pla contempla una pasarela peatonal per conectar el veïnat de Porta Saplaya amb el nucli urbà i alternatives de mobilitat ciclable entre nuclis

MÉS FOTOS
Podem Alboraia proposa un pla de mobilitat per a fer front a les dificultats de connexió entre els tres nuclis urbans - (foto 2)

Després de 8 anys de l'actual govern municipal els assumptes de mobilitat urbana, han estat abandonats a la no gestió. Podem Alboraia ha presentat un Pla de Mobilitat Urbana, perquè esta inacció perjudica la qualitat de vida de veïnes i veïns “ Des del dia següent a les eleccions, es urgent que ens fiquem a treballar per donar solucions als greus problemes de mobilitat que pateix la població d'Alboraia. No pot ser que entrar o eixir de Port Saplaya o Patacona,  es converteix en un mal son per als seus habitants cada dia”, ha manifestat  A. Bolinches, candidat a l'alcaldia.

A hores d’ara, l’equip de Govern vol implantar un PGOU, pactat amb el PP, que augmentarà les greus mancances de connexió entre nuclis i la impossibilitat de transitar a  peu o en bicicleta la distancia entre els barris del litoral i el centre històric. El Nou PGOU, te previst incrementar la   població en més de 15.000 persones,  sense plantejar solucions de mobilitat.

“No permetrem que els i les estudiants d'Alboraia hagen de continuar accedint als seus centres educatius per un Camí Fondo que no està en condicions i suposa un perill constant. No és de rebut que el transport públic entre els tres nuclis, i la ciutat de València mantinga les freqüències actuals, no podem acceptar que la mobilitat ciclable segura entre els nuclis residencials siga impossible per la desídia del govern municipal. No és viable seguir en esta situació per més temps” en paraules de Bolinches.

Les mesures que proposa el programa Podem Alboraia per revertir aquesta deficient situació pel que fa a la  mobilitat local a Alboraia, s’articulen mitjançant el Pla de l ´Horta, i passa per prioritzar la instal·lació d'una passarel·la per als vianants que salve la V21 a l'altura de Port Saplaya; escometre la reforma i adequació del Camí Fondo i el Camí de la Mar, que uneixen el casc històric amb els barris de Patacona i Port Saplaya; així com l'estudi global d'una via ciclable i per a vianants, que vertebre tota la població. Al mateix temps Podem Alboraia ha plantejat un estudi per a  la millora del tràfic rodat en el barri de Les Tendes,  així com en els nuclis de Patacona, l´accés a Port Saplaya i el propi Centre Històric, mitjançant la millora de carril bici existent, ampliació de voreres i millora del mobiliari urbà.

Les mesures que de moment  ha aplicat o permés l'actual equip gestor, han agreujat la problemàtica, lluny de revertir-la i han sembrat el descontent i l’enfrontament entre veïns. “Cal recordar que, amb l'actual ampliació de la V-21, assumida amb el canvi de posició del PSPV d'Alboraia en les votacions plenàries al Ajuntament, s’han accentuat els problemes d’aïllament dels veïns de Port Saplaya, i no s'han aconseguit millorar els accessos a Patacona. El poble no ha guanyat cap contraprestació a canvi de la pèrdua de metres d’Horta i camins de servei i es crea, per contra, un perillós precedent per a futures actuacions com el Corredor Mediterraneo, l´AVE, i sobretot, l'accés nord al Port de València”, ha conclòs Alberto Bolinches.

Podem Alboraia, vol reivindicar la mobilitat en el seu tancament de campanya i ha previst visibilitzar esta problemàtica a través d’una Volta en Bici, entre els 3 nuclis, que tindrà lloc el proper divendres 24 de maig.

ocultar
Podem Alboraia proposa un pla de mobilitat per a fer front a les dificultats de connexió entre els tres nuclis urbans
Pujar