elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Desenvolupen un programa de salut bucodental per als clubs esportius

Desenvolupen un programa de salut bucodental per als clubs esportius

  L'ajuntament d'Alboraia i el Centre de Formació en pròtesi dental Folguera Vicent han realitzat un conveni de col·laboració per a conéixer i cuidar la salut dental dels membres dels clubs esportius de la localitat. L'acord aconseguit tindrà una durada de diversos anys i serà totalment gratuïts per a tots els joves esportistes d'entre 6 i 18 anys que formen part dels clubs esportius del municipi.

  Amb aquest projecte, es pretén conscienciar i educar als joves de la importància d'una bona higiene dental, a més de conéixer els possibles danys que l'activitat esportiva pot provocar a la salut oral. Així mateix, no solament es pretén que els esportistes adquirisquen hàbits saludables, sinó que els estudiants del centre participen i aprenguen submergint-se en les pràctiques que seran tant en l'àmbit individual com grupal.

  El Centre de Formació Professional Folguera Vicent ha realitzat diverses jornades amb els Serveis Socials d'Alboraia, en concret amb el taller de persones amb diversitat funcional Món Gran, des de 2014 fins a l'actualitat. En aquestes sessions s'han dut a terme diverses activitats lúdiques amb l'objectiu de promocionar i ensenyar un estil de vida més saludable.

  A la presentació celebrada en el C.F.P Folguera Vicent, van assistir representants dels diferents clubs així com el regidor d'Esports, Manuel Propietàries i el director del centre, Fernando Folguera. Durant l'acte, el regidor Manuel Propietàries va fer esment a la col·laboració i a la triple condició del projecte: salut escolar, esportiva i educativa. També, el director del centre, Fernando Folguera, va declarar que estava content per fer un projecte d'aquestes característiques, "ja que no hi ha cap igual", a més de poder aprofitar el teixit associatiu esportiu d'Alboraia amb els professionals del centre.

  Aquest és un projecte pioner per la seua condició d'estudi científic, ja que té la fi d'obtenir dades per a una investigació futura de tots els esportistes en edat escolar, per a ser publicat en revistes de divulgació científica.

  Pujar