elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Club de Producte Alboraia Artesans de l'Orxata imparteix formació en cuina de la mà del xef Lluis Penyafort

El Club de Producte Alboraia Artesans de l'Orxata imparteix formació en cuina de la mà del xef Lluis Penyafort
  • El Gremi de Horchateros Artesans d'Alboraia i Alboraia Turisme formen a professionals de l'hostaleria per a posar en valor la qualitat i possibilitats de l'orxata artesana

MÉS FOTOS
El Club de Producte Alboraia Artesans de l'Orxata imparteix formació en cuina de la mà del xef Lluis Penyafort - (foto 2)

El Gremi de Horchateros Artesans d'Alboraia juntament amb Alboraia Turisme estan duent a terme accions formatives en els Centres de Turisme de Gandia i València.

Aquest projecte formatiu del Club de Producte d'Alboraia va dirigit a professionals de l'hostaleria sobre l'orxata artesana i els seus usos en cuina. L'acció, emmarcada en l'estratègia de posicionament del Club de Producte Alboraia Artesans de l'Orxata, posa en valor la qualitat de l'orxata artesana i la promociona com un producte versàtil que pot formar part del receptari de qualsevol cuina, en plats dolços i també salats, més enllà del conegut ús com a berenar o postres. Lluis Penyafort, divulgador, cuiner i assessor gastronòmic, és el formador encarregat d'impartir el curs.

La Xarxa de Centres de Turisme (CdT) és l'eina de Turisme Comunitat Valenciana que té entre els seus objectius la innovació i promoció de la gastronomia, i de l'hostaleria i el turisme.

El 23 i 24 d'abril s'ha realitzat la formació de "Plats amb orxata artesana" a Gandia. I el 7 de maig es durà a terme una altra acció formativa "Coneixement i tast de l'orxata artesana"en el CdT de València.

Molt més que una beguda

L'orxata artesana no és només una beguda extraordinària, és també un ingredient per a la realització de múltiples receptes tant dolces com salades. Algunes de les receptes que s'han ensenyat en el curs són: Cebiche de llobarro amb llet de tigre d'orxata, Arròs cremós de cansalada viada i bolets amb orxata, Ensalada de fartó cruixent amb oli d'alfàbega i gelat d'orxata, Curri verd d'orxata amb pollastre i verdures de l'horta, Costelles agredolces d'orxata o un Brownie de xocolate i orxata. A més, l'orxata també té moltes aplicacions en cocteleria com una beguda vegetal refrescant i amb molts matisos en boca.

Pujar