elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Constituït el Consell Municipal de Turisme d'Alboraia

Constituït el Consell Municipal de Turisme d'Alboraia
  • Compta amb una significativa representació del sector associatiu i empresarial vinculat al turisme i dels membres de la Corporació Municipal

 

A través del Consell es conforma un nou model de governança col·laborativa per a la gestió turística municipal, de forma que els projectes que s'impulsen des del Servici d'Organització, Qualitat i Turisme, s'organitzaran en diverses comissions de treball centrades en matèries i objectius específics. Estes comissions estan estructurades per argument de producte i són: Alboraia Mar, Alboraia Orxata, Alboraia Horta i Alboraia Activa.

El Consell es va constituir ahir per la vesprada amb la participació activa d'empreses del sector turístic: hotels, apartaments turístics, sector d'hostaleria, empreses d'activitats agroturístiques, d'activitats esportives i també culturals. L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, va agrair l'assistència i col·laboració de totes les empreses, associacions i entitats presents, i va animar a "participar i aprofitar aquest espai de diàleg on poder tractar temes tan importants com la gestió turística del municipi".

Al Consell estan presents empreses de diferents sectors: com allotjaments (Hotel RESA, Hotel Olympia, Patacona Resort Apartments, Apartamentos Port Saplaya), empreses d'agroturisme (Alqueria Maria Llistar – Planta i Cull, Alqueria El Machistre), empreses amb vinculació turística com Fartons Polo, empreses esportives (Mediterranean Surf i Xsa Surf), i empreses d'hostaleria i oci (Sequer Lo Blanch, Restaurante Mimar i La Casa de la Mar).

També s'ha constituït amb membres representants del teixit associatiu i entitats vinculades a l'activitat turística local. Està present el Gremi d'Orxaters Artesans, ACEPA (Associació de Comerciants, Empresaris i Professionals d'Alboraia), la Societat Musical d'Alboraia, l'Associació d'Oci de Port Saplaya, l'Associació de Comerciants i Hostalers de La Patacona, la Junta Local Fallera, la Junta de Hermandades de Setmana Santa, el Consell Agrari, el Mercat Municipal d'Alboraia i EGUSA.

En la sessió, presidida per l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, es va informar, a més, de les accions i fites destacades en la gestió turística de l'Ajuntament d'Alboraia en els anys 2022 i 2023 i es va aprofitar per a avançar els projectes més importants a dur a terme en 2024 com l'execució dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions, les accions emmarcades en els plans estratègics de turisme i la promoció turística de la destinació. La regidora de Turisme, Raquel Casares Dolz, ha assenyalat com molt positiva la creació del Consell, ja que “El turisme ha de continuar evolucionant per tal de consolidar Alboraia com a destinació turística, que sols és possible amb la participació i el consens de tots els agents del sector turístic del nostre municipi.”

Pujar