21 de setembre de 2020 21/9/20

Compromís vota a favor de la pròrroga de la contracta de neteja de platges per assegurar el servei aquest estiu

  Compromís ha votat a favor de la pròrroga de la contracta del servei de manteniment i neteja de zones verdes i platges per assegurar els serveis. Des de la coalició indiquen: "Per responsabilitat, pels nostres veïns i veïnes que han de tindre el servei assegurat aquest estiu". La pròrroga es planteja per un any i perquè ni s'han elaborat uns plecs per a una nova contracta ni s'ha fet un concurs per a l'adjudicació del servei. La pròrroga va eixir endavant en l'últim ple de la legislatura amb els vots favorables de Compromís (6); els vots de l'equip de govern del PSOE (7); i l'abstenció de la resta de forces polítiques.

  Compromís per Alboraia va justificar el seu vot en quatre raons. La primera era assegurar el servei de neteja de platja a Port Saplaya i Patacona aquest estiu, i també assegurar el servei de jardineria a tot el municipi en general. Segons Compromís per Alboraia: "Els altres partits en algun moment han plantejat la possibilitat d'esperar a després de les eleccions per a prendre la decisió i que guanyara decidira que feia. Finalment han canviat la seua postura i s'han abstingut davant de la impossibilitat d'una nova contracta abans de la finalització de l'actual. Però, la realitat és que guanye qui guanye, Compromís té moltes possibilitats de guanyar les eleccions locals, teníem clar que es voria abocat a una pròrroga. Els plecs no estan fets i el concurs tampoc, endarrerir la decisió a després d'eleccions haguera sigut arriscar el servei de neteja de platges en plena temporada d'estiu. A més, si es parla amb el personal que ha de fer l'expedient et deixen clar que els plecs i el concurs per a una nova contracta no estaran per a després d'eleccions i que part de la situació ve provocada per la nova llei de contractes. Tots som conscients que la ciutadania és molt crítica amb la jardineria i la neteja de platges, per això el servei (siga amb gestió directa o indirecta) s'ha d'estudiar molt bé".

  La segona raó que justifica el vot positiu de la coalició és  l'execució d'una millora valorada en més de 200.000 euros per part de l'empresa. La millora no s'ha realitzat durant els 4 anys de contracta fins ara perquè una empresa que no va resultar adjudicatària havia reclamat el concurs en els jutjats i ara és quan s'ha ressolt l'assumpte judicial, i es pot fer la millora.

  La tercera raó que ha fet que Compromís votara a favor és que des de la coalició es vol que l'Ajuntament faça un estudi seriós per a la remunicipalització del servei, per a què es valore si és viable jurídica i econòmicament. En el ple es va reclamar a l'equip de govern que quan s'inicie l'expedient s'incloga l'estudi de remunicipalització.

  Finalment han indicat fonts de Compromís per Alboraia que una raó de pes han sigut les consultes realitzades als tècnics de l'Ajuntament que els han confirmat que la situació (no hi ha ni plecs ni concurs fet per a una nova contracta) anava ser la mateixa ara que després de les eleccions.

  Pujar