11 d’agost de 2020 11/8/20

Compromís per Alboraia planteja en el seu programa els pressupostos participatius i la instauració de la figura del debat de l'estat del poble

    El programa de Compromís per Alboraia inclou entre les seues propostes en el camp de la participació la instauració de la figura del debat de l'estat del poble. És una debat que es realitza en altres pobles i que facilita el coneixement de la situació de l'Ajuntament per part de la ciutadania de forma periòdica.

    Compromís ha defensat durant la legislatura 2015-19 els pressupostos participatius i que la ciutadania poguera participar en la decisió d'on anaven part de les inversions del pressupost municipal i de les subvencions d'altres administracions. Si governa, Compromís farà realitat la participació ciutadana, posant en marxa els pressupostos participatius. En el cas dels treballs del nou PGE (Pla general estructural), on la coalició considera que s'ha dut a exposició pública sense un procés participatiu real. Des de la coalició consideren que "la situació s'ha de revertir, abans de l'exposició pública del PGE, s'ha de fer un procés de participació".

    Compromís per Alboraia va proposar una moció aprovada per unanimitat, durant la legislatura que termina, la realització d'una fira anual d'associacions locals per a què aquestes es conegueren, es crearen sinèrgies entre elles i la ciutadania poguera conéixer l'amplia oferta associativa d'Alboraia. Seria una de les iniciatives que es planteja com a objectius per a realitzar en la nova legislatura.

    La coalició també planteja en el seu programa la creació d'un Consell de participació de cultura.

    Pujar