elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Alboraia denuncia que novament li han atacat material electoral

Compromís per Alboraia denuncia que novament li han atacat material electoral
  MÉS FOTOS
  Compromís per Alboraia denuncia que novament li han atacat material electoral - (foto 2)

  Compromís per Alboraia ha denunciat "la premeditació i atac sistemàtic" contra el material electoral que novament ha patit a meitat d'aquesta setmana. Si la nit de divendres a dissabte passat ja va patir l'atacat a 50 cartells electorals, ara ha sigut víctima d'una agressió que s'ha plasmat en l'arrancada de dos pancartes, que han sigut tallades en el seu emplaçament, deixant les subjeccions que tenien, i l'atac contra diversos cartells electorals. A més, en un panell de l'Ajuntament ple de cartells electorals de fins a set partits diferents, la persona o persones agressores únicament han tatxat el rostre de la portaveu de Compromís per Alboraia, Àngels Belloch. Unes altres pancartes d'altres partits polítics d'Alboraia, ubicades en lloc a priori més fàcils d'arrancar, tampoc han sigut agredides.

  La coalició ha condemnat enèrgicament aquests fets i es pregunta perquè tanta obstinació amb Compromís, i especialment en la seua candidata, Àngels Belloch. En els anteriors cartells electorals tatxats, Compromís va observar que les pintades només es dirigien contra Àngels Belloch, ni tan sols contra Jordi Sebastià. "Veiem que n'hi ha un comportament que ataca la imatge de la nostra candidata, possiblement per ser dona i per ser potencialment alcaldessa", han remarcat des de Compromís per Alboraia.

  En les eleccions autonòmiques del 28 d'abril, Compromís va ser la llista més votada a Alboraia, amb més de 3.100 vots, més de 300 per damunt de la segona opció, el PSOE. Fa quatre anys, en les municipals, el PSOE va guanyar Compromís per un estret marge i va preferir governar en minoria. En aquestes eleccions Compromís està apostant fort perquè la seua candidata, Àngels Belloch, siga la primera alcaldessa de la història d'Alboraia, en competència amb l'alcalde socialista, Miguel Chavarría. En aquest sentit, els tres primers llocs de la candidatura municipal els ocupen tres dones, la pròpia Belloch, acompanyada de Conxa Villena i Carmen Valero. A més, es dóna la circumstància que Àngels Belloch ja ha protagonitzar una altra fita fa uns anys: ser la primera dona portaveu d'un grup municipal a Alboraia.

  Pujar