elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

'Alboraia Desconeguda' torna al setembre amb més visites teatralitzades després del seu enorme èxit turístic

'Alboraia Desconeguda' torna al setembre amb més visites teatralitzades després del seu enorme èxit turístic
  • Una de les iniciatives de major importància de 'Alboraia Turisme', que ha suposat tota una revolució a l'hora de descobrir la història del municipi, ofereix noves dates per segona vegada

L'Ajuntament d'Alboraia i Via Heraclia anuncien les noves dates en les quals veïns, veïnes i visitants podran continuar gaudint de 'Alboraia Desconeguda'. Es tracta d'una visita teatralitzada amb personatges eixits de principis del segle XX que descobreix d'una forma amena la història oculta del municipi, una de les iniciatives posades en marxa per la regidoria de Turisme que lidera Raquel Casares i que s'ha convertit en tota una revolució entre el públic amb un èxit irresistible.

I és que més de 600 persones han passat per les 23 sessions realitzades fins hui per al públic general i algunes més destinades a visites especials com a grups programats d'Aldaia o Alaquàs, associacions i centres educatius o les intervencions en FITUR 2023 o durant la inauguració de la nova escultura de la Ruta del Greal. Ara, durant el mes de setembre, en una segona ampliació de dates, les visites es faran els dissabtes 2, 9, 16, 23 i 30 a les 19.00 hores per a evitar les hores de màxima calor. L'ampliació també aconsegueix octubre i novembre, si bé els seus dies i horaris s'anunciaran més endavant. És gratuït, però s'ha de reservar plaça en 625 062 599.

"Continuem apostant per aquests projectes que ens permeten mostrar d'una forma original i atractiva el que és Alboraia", afirma Casares. "Hem treballat durant molts anys en un turisme de qualitat en col·laboració amb una quantitat immensa d'agents socials, econòmics, esportius, associatius i turístics", explica la regidora de Turisme, "i volem que encara més persones gaudisquen del que oferim amb 'Alboraia Desconeguda' com a porta d'entrada".

Un municipi ple de misteris

Sabies que Alboraia va ser port comercial des de l'època dels romans i els fenicis? I que el seu origen com a alqueria musulmana en el segle XIII li la deu a un familiar molt pròxim de Jaume I? Aquest pintoresc municipi de l'horta valenciana està unit a figures tan rellevants com el botànic Cavanilles, José Benlliure o Vicente Blasco Ibáñez, que van deixar la seua petjada al costat de centenars de persones anònimes per a dotar de personalitat pròpia a la localitat.

I és que la ruta està amenitzada amb actors i actrius disfressats de l'època, a càrrec de Via Heraclia. Tots els misteris que emboliquen a l'Alboraia històrica són revelats a través d'una docent de l'època. El recorregut conté parades tan emblemàtiques com l'interior de l'Església Asunción de La nostra Senyora, l'exterior de l'anomenat Xalet Blau o la Casa Comuna Rascanya amb el tribunal de les aigües i contarà entre les seues històries l'origen de l'escut del municipi, els antics molins, fonts i safaretjos que van donar nom al Carrer Vaig moldre i el casino republicà, entre moltes altres com les antigues escoles que van donar forma al primer centre educatiu públic oficial d'Alboraia.

Pujar