elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

2500 firmes per a denunciar la saturació de l'IES Patacona

2500 firmes per a denunciar la saturació de l'IES Patacona
  • L'institut continua demanant a la Conselleria d'Educació que accelere l'inici de les obres d'ampliació d'este centre en què estudien 650 alumnes en un espai amb capacitat per a 350

MÉS FOTOS
2500 firmes per a denunciar la saturació de l'IES Patacona - (foto 2)

31 grups d'alumnes i tan sols 14 aules. En l'institut de la Patacona toquen a dos grups d'alumnes per classe. Com es treballa així?: "Fent màgia", respon a elperiodic.com el president de l'AMPA d'este centre, Luis Orts. Els alumnes, pares i professors d'este centre porten anys denunciant la "saturació" d'este centre, tal com els ha comptat este digital altres vegades.

Esta setmana han estat en la Conselleria d'Educació on han entregat més de 2.500 firmes de diverses AMPAS d'Alboraia per a manifestar-li a Vicent Marzà la situació que viuen en este institut en què es veuen obligats a donar classes en la biblioteca, la sala d'actes, els laboratoris i inclús en els corredors.

I encara que ja tenen el solar cedit per a la construcció, les obres no estarien finalitzades fins dins de tres o quatre anys: "Mentres, ens proposen la solució d'aules prefabricades però ens instal·laran quatre i necessitem dotze més", lamenta Orts, qui insistix a més en la necessitat que s'accelere el procés: "Deurien començar les obres esta legislatura, portem dos anys ja i no hi ha excuses".

Actualment hi ha 650 alumnes -entre FP i ESO- en un institut amb capacitat per a 350. I per al pròxim curs seguix la incertesa: "El batxillerat es realitzarà en un altre institut concertat perquè ací no hi ha suficients aules i ací es crearan grups mixtos de castellà i valencià, això comptant amb que tinguem les aules prefabricades que ens han promés", afig el portaveu.

Esta "masificació s'agreuja", afigen des de l'IES, per la falta de superfícies en els laboratoris, en els tallers, l'aula d'informàtica, l'aula de dibuix i l'aula de música, amb només el 25% de la superfície reglamentària: "I per a empitjorar encara més esta situació només disposem d'un WC amb 6 sanitaris per als prop de 700 alumnes".

"Tot el que li exposem és el desig de les 1.920 famílies d'una ensenyança pública de qualitat, dels 1.250 alumnes dels 3 Col·legis Públics que estan adscrits a l'únic institut públic de la localitat".

Pujar