23 d’octubre de 2020 23/10/20

Prop de 2000 alumnes passen per l'Auditori en el Cicle de Cinema en Valencià

Prop de 2000 alumnes passen per l'Auditori en el Cicle de Cinema en Valencià - (foto 1)

  Vora 2000 alumnes dels cicles d'infantil, educació primària, secundària i batxillerat dels diferents col·legis i instituts d'Alaquàs estan passat aquests dies per l'Auditori Nou per assistir al Cicle de Cinema en Valencià organitzat per l'Ajuntament d'Alaquàs en col·laboració amb l'Escola Valenciana. Es tracta d'una iniciativa organitzada des de fa 7 anys amb l'objectiu de promoure i impulsar accions per afavorir l'ús de la llengua valenciana en els diferents àmbits de la societat.

  La proposta ofereix diferents pel·lícules en valencià segons l'edat de l'alumnat. Pel que fa a l'alumnat d'educació infantil i primer cicle d'educació primària, i recollint una proposta dels col·legis Mare de Déu de l'Olivar i Mare de Déu de l'Olivar II, s'està projectant la pel·lícula "Angry birds, la pel·lícula". L'alumnat de segon i tercer cicle de primària pot veure "Mascotes" i l'alumnat de secundària i batxillerat gaudirà de "Intocable".

  Es tracta de propostes cinematògrafiques d'actualitat i que estan adaptades als diferents nivells educatius. Les pel·lícules han estat triades sota criteris de qualitat, finalitat didàctica i continguts atractius.

  Escola Valenciana possibilita als ajuntaments incloure als programes culturals cinema en valencià "com un mitjà de promoure la defensa de la cultura i contribuir a la normalització de la llengua"

  En esta mateixa línia, i dins de la política lingüística de promoció del valencià duta a terme per l'Ajuntament, la Biblioteca Municipal d'Alaquàs compta també amb un catàleg de pel·lícules en valencià amb guies didàctiques i activitats adquirida pel Consistori per als col·legis, col·lectius i associacions que vulguen fer ús d'ella.

  Pujar