5 de juliol de 2020 5/7/20

Presentació del ‘Curs per a la Conscienciació i la Transformació social’

Presentació del ‘Curs per a la Conscienciació i la Transformació social’ - (foto 1)
  • La comarca de l’Horta Sud acollirà un cicle de quatre conferències sobre canvi climàtic, crisi energètica, corrents migratòries i el futur de l’alimentació

MÉS FOTOS
Presentació del ‘Curs per a la Conscienciació i la Transformació social’ - (foto 2)

La Cátedra Tierra Ciudadana de la Universitat Politècnica de València, la Fundació Horta Sud i el Museu Comarcal de l’Horta Sud organitzen el ‘Curs per a la Conscienciació i la Transformació social’. Quatre municipis de l’Horta Sud acolliran, entre els mesos de febrer i maig, aquest cicle de conferències que servirà per a raonar i debatre sobre canvi climàtic, crisi energètica, el futur de l’alimentació i la defensa dels Drets Humans en el marc de les corrents migratòries.

Com fer front als reptes que ens planteja el canvi climàtic? Quines alternatives reals estan al nostre abast per a reduir el nostre impacte mediambiental? Com alimentar-nos de manera sostenible i saludable sense enverinar el nostre cos i el planeta? Com defensar els drets humans i la dignitat humana en un món multicultural i divers? Les quatre conferències que integren el curs pretenen convertir-se en un espai de diàleg per a buscar alternatives als reptes del nostre temps.

Les quatre conferències

  • Alaquàs - Castell d’Alaquàs, Dijous 27 de febrer (19.00h) | Què fer davant de la crisi climàtica? Sera Huertas, Tècnic en Educació Ambiental en el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV). Visita guiada al Castell d’Alaquàs a les 18.00h.
  • Quart de Poblet - Espai Jove de Creació, Dimecres 25 de març (19.00h) | Alternatives al petroli, afrontem la crisi energètica. Antonio Turiel, Científic titular del CSIC en l’Institut de Ciències de la Mar.
  • Paiporta - Museu de la Rajoleria, Dimecres 29 d’abril (19.00h) | Corrents migratòries i Drets Humans. Rosario Polito, Vicepresidenta del Consell Municipal d’Immigració de València iPortaveu de la Mesa d’Entitats de Solidaritat amb els Immigrants. Albert Mora, Professor delDepartament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València. Visita guiada al Museu de la Rajoleria a les 18.00h.
  • Torrent - Museu Comarcal de l’Horta Sud, Dijous 28 de maig (19.00h) | El futur de l’agricultura i l’alimentació. Lorena Tudela, Enginyera agrònoma. Transferència i Gestió de Projectes i Innovació Agroalimentària (Centre d’Experiències Cajamar a Paiporta). Mª Dolores Raigón, Enginyera agrònoma. Catedràtica de Química de la ETSIAMN (Universitat Politècnica de València). Guillermo Palau, Enginyer agrònom. Professor Titular de la ETSIAMN (Universitat Politècnica de València). Visita guiada al Museu Comarcal de l’Horta Sud a les 18.00h.

Inscripcions i Certificat d’assistència

El curs és gratuït. El programa complet del curs i els formularis d'inscripció per a cadascuna de les conferències estan disponibles en el següent enllaç: bit.ly/CursTransformacióSocial

Les persones que assistisquen a almenys tres de les quatre conferències que integren el curs rebran un Certificat d’assistència expedit per la Cátedra Tierra Ciudadana de la Universitat Politècnica de València.

Entitats col·laboradores

Cooperativa AeioLuz – Àgora Oberta – Ajuntament d’Alaquàs – Ajuntament de Paiporta – Ajuntament de Quart de Poblet – Associació 14 d’Abril – Associació 9 d’Octubre – Caixa Popular – Castell d’Alaquàs – Col·lectiu Soterranya – CSA La Llavor – Escola d’Adults de Torrent – Escola de Cases – Federació de Cases de Joventut – Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià – Institut d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud – Museu de la Rajoleria de Paiporta – Natura i Cultura – SETEM Comunitat Valenciana.

Universitat Politècnica de València

Universitat Politècnica de ValènciaEntrar en el especial
Pujar