elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'art del carbonet i l'oli sobre tela enlluernen as Castell d’Alaquàs

L'art del carbonet i l'oli sobre tela enlluernen as Castell d’Alaquàs
  • La pintora alaquasera, Amparo Torralba, mostra a través dels seus retrats la multiculturalitat

MÉS FOTOS
L'art del carbonet i l'oli sobre tela enlluernen as Castell d’Alaquàs - (foto 2)
L'art del carbonet i l'oli sobre tela enlluernen as Castell d’Alaquàs - (foto 3)
L'art del carbonet i l'oli sobre tela enlluernen as Castell d’Alaquàs - (foto 4)

“Vull retre homenatge al rostre, ja que ha estat tapat durant més d'un any a través de la multiculturalitat”. Així ha definit la pintora Amparo Torralba la seua exposició “Cara a cara” as Castell d'Alaquàs. La pintora amb més de mig segle de trajectòria posa en valor el rostre, que ha estat tapat durant aquesta dura pandèmia donant-li el protagonisme que es mereix a través del blanc i negre i fragments de color.

L'exposició està composta per set retrats realitzats amb una tècnica mixta que mescla el carbonet amb l'oli sobre tela. La pintora alaquasera compte que es tracta de dues sèries: en una d'elles, Torralba fa l'ullet al fauvisme, on a través del color vol expressar sentiments; i en l'altra destaca l'absència del color, on prima la figuració a través de la combinació del carbonet amb l'oli. Amparo Torralba exposa que el retrat és una obra en moviment i en una part de l'exposició, la que té un toc de color en roig, revela que són tres dels seus quadres estan protagonitzats pel rostre de les seues dues filles i una amiga d'una d'elles i la resta són fruit de la imaginació i de rostres que li criden l'atenció pel carrer. Malgrat la dificultat que té pintar el seu rostre, la pintora declara que té facilitat per a captar l'essència de la persona. “Tinc un sisè sentit per a retratar”, revela Torralba.

L'artista alaquasera porta pintant des dels tres anys i sempre s'ha dedicat a això compaginant-ho amb altres treballs, però la seua prioritat sempre ha sigut la pintura. Amparo Torralba ha estudiat diverses classes tècniques i coloracions en diferents metodologies en l'Acadèmia de Belles arts i Oficis des de molt jove i és on va aprendre sobre el realisme i captar els cossos en moviment. Molts anys més tard va realitzar estudis pictòrics a l'Escola de Belles arts de la Universitat Politècnica de València on va aprendre les tècniques del carbonet i l'oli sobre tela, aquesta última és la que millor capta la seua essència i la simplica. A més, la pintora alaquasera ha guanyat diversos premis locals i nacionals. “Em vaig presentar durant diversos anys consecutius a uns premis d'Alaquàs i guanyava, fins que vaig decidir no presentar-me més”, compte Torralba. “Ha de ser que els artistes som indisciplinats i no ens agraden els lligams”, confessa la pintora alaquasera.

A pesar que és la seua primera exposició en solitari, Amparo Torralba té pensat fer una altra més endavant, però no està definida encara. El seu major desig és vendre els seus quadres i continuar realitzant retrats. “Vull que em donen mà lliure, no m'agrada que m'imposen res. M'agrada que es fien de mi i del que puc fer”, revela l'artista. L'alaquasera anuncia que a pesar que porta tota la vida en la pintura “mai és tard per a aconseguir allò que et proposes”.

L'exposició es podrà visitar de dilluns a dissabte en horari d'11 a 14 hores i de 17 a 21 hores fins al pròxim 23 de juliol.

Pujar