18 de gener de 2021 18/1/21

L'alcalde d'Alaquàs es reuneix amb la Policia Local per continuar coordinant les accions en la lluita contra la COVID-19

L'alcalde d'Alaquàs es reuneix amb la Policia Local per continuar coordinant les accions en la lluita contra la COVID-19 - (foto 1)

  Donant continuïtat a les tasques de seguiment i coordinació especialment en la lluita contra la Covid-19, l’Alcalde d’Alaquàs Toni Saura i el Comissari de la Policia Local d’Alaquàs Antonio Carrasco han mantingut recentment una nova reunió per conèixer de primera mà les actuacions efectuades pel cos de Policia Local, a més de planificar i coordinar les accions que es duran a terme els pròxims dies.

  Entre els aspectes abordats es troba la important tasca informativa i logística que està realitzant el cos de policia, així com també el seguiment del correcte compliment de confinament per part del veïns i veïnes del municipi. En aquesta línia, i tot i que la ciutadania està donant exemple de conscienciació quedant-se a casa, la Policia Local ha tramitat prop de 300 sancions per l’incompliment del decret de l’estat d’alarma.

  Per una altra banda, a més de la participació activa de la Policia Local en el repartiment de mascaretes que en breu arribaran a la totalitat dels veïns i veïnes del municipi, també s´han tractat assumptes com la revisió del protocol per a l’eixida de xiquets i xiquetes al carrer que es farà efectiva demà diumenge 26 d’abril, segons ha anunciat l’Executiu Central.

  Tal i com ha quedat establit, a partir de demà diumenge, en horari de 09.00 a 21.00 hores es permetrà durant una hora en un entorn d'un quilòmetre com a màxim al voltant del domicili l'eixida de xiquets i xiquetes de fins a 14 anys per a fer passejos i jugar al carrer una vegada al dia. (Sempre que no presenten símptomes compatibles amb la COVID o que es troben en quarantena).

  Les i els menors estaran acompanyats en tot moment per un adult responsable que convisca amb ells i podrà eixir amb fins a 3 xiquets/as. S'hauran de respectar les mesures de distanciament social amb altres xiquets i adults. És important conéixer que es permet córrer, jugar i fer exercici als xiquets i xiquetes durant aquestes eixides, podent fins i tot eixir amb els seus propis joguets, però NO podran fer ús de parcs ni de jocs infantils comuns.

  Per part de Policia Local i conforme a les instruccions del Ministeri,s’està comprovant i verificant la correcta col·locació dels corresponents precintes de totes les zones de joc infantils d'ús comú, les quals no es podran usar. Està previst el reforç del servei policial a partir de demà diumenge, a fi d'evitar conductes incíviques que posen en risc al conjunt de la ciutadania.

  Pujar