elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L´Ajuntament d'Alaquàs impulsa el reciclatge d'envasos de vidre entre els establiments hostalers

L´Ajuntament d'Alaquàs impulsa el reciclatge d'envasos de vidre entre els establiments hostalers
  • Alaquàs facilita assessorament i contenidors especials per al reciclatge de vidre als restaurants interessats

L'Ajuntament d'Alaquàs ha posat en marxa una campanya per a impulsar el reciclatge d'envasos de vidre en el sector hostaler de la localitat. Es tracta d'una iniciativa a través de la qual s'ofereix informació i assessorament a tots establiments hostalers així com la dotació de contenidors especials i poals de reciclatge per als quals ho sol·liciten. L'acció ha sigut duta a terme en col·laboració amb l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio i forma part de la campanya HORECA per a l'hostaleria.

La campanya es va iniciar al mes d'octubre passat amb la visita a un total de 96 locals d'hostaleria. En aquesta primera fase es van realitzar enquestes i entrevistes per a conéixer de primera mà les necessitats de cadascun dels establiments i oferir informació detallada als locals sobre com reciclar correctament així com els avantatges socials, econòmiques i mediambientals que té el reciclatge de vidre.

En la segona fase, i per a facilitar el reciclatge de vidre, la campanya oferia la instal·lació de contenidors especials dotats amb una boca més ampla, que permeten el reciclatge de grans quantitats de vidre i així com poals adaptats amb rodes per a facilitar el transport dels residus de vidre i el seu posterior buidatge en els contenidors. Donades les bones pràctiques de tots els restaurants visitats, únicament un local ha necessitat un poal específic perquè la resta ja estava reciclant correctament, una part d'ells amb materials facilitats en anteriors campanyes per l'Ajuntament d'Alaquàs i Ecovidrio.

Segons les últimes dades disponibles de 2019, la ciutadania d'Alaquàs va reciclar un total de 335.976 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada habitant va reciclar una mitjana d'uns 11,4 kg de vidre a l'any. Quant a la taxa de contenerització, la localitat disposa d'un total de 109 contenidors instal·lats, per la qual cosa hi ha un contenidor per cada 271 habitants.

Pujar