elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs viu la seua gran entrada de Moros i Cristians

Alaquàs viu la seua gran entrada de Moros i Cristians
  • Els carrers s’omplin de cultura, festa i color amb la desfilada organitzada per l’Associació de Moros i Cristians Perolers

MÉS FOTOS
Alaquàs viu la seua gran entrada de Moros i Cristians - (foto 2)
Alaquàs viu la seua gran entrada de Moros i Cristians - (foto 3)
Alaquàs viu la seua gran entrada de Moros i Cristians - (foto 4)

 

Alaquàs va celebrar el dissabte 17 de setembre amb èxit de participación l’esperada Entrada de Moros i Cristians Perolers d’Alaquàs, l’acte central de la seua festa en la qual van participar les 15 tropes cristianes i les 14 tropes mores amb què compta el municipi.

La desfilada es va iniciar a les 18:30 hores a la porta del Castell d’Alaquàs i després de passar pel carrer Pare Guillem, carrer Madre Josefa Campos, carrer Est i Avinguda Miguel Hernández van arribar a a l'Ajuntament d'Alaquàs cap a les 00 hores de la matinada.

Les primeres en passar van ser les tropes cristianes, desfilada que va ser tancada per la Capitania Cristina d’enguany, la Comparsa Regne de Lusitania, amb un autèntic espectacle que va comptar amb grup de perscusió, carrosa infantil, esquadres de guerrers i guerreres convidades, l’acompanyament de la xaranga Tocotó, un escpectacle de foc a càrrec d’Akelarre Espectacles, actuacions de ballet, i les Esquadres Especials de Guerrers i Guerreres amb l’acompanyament de la Societat Musical La Tropical i el cor AAACEMA. Va tancar la desfilada les i els membres de la comparsa a cavall i la Carrossa amb les capitanes Paula i Laura Tébar.

A continuació van desfilar les tropes mores, tancant la desfilada la Capitania Mora, Comparsa Els Ollers amb un espectacular boato que va va iniciar amb actuacions de Ballet ‘Mar” i la desfilada de Xirimetes, Timbal, Carmesina i cavalls. L’esquadra de les dones va estar presidida per Cefe Marcos Perucho i va comptar amb l’acompanyament musical de la Unió Musical de Paiporta. L’esquadra d’homes va estar encapçalada per Vicent Ciscar Chisbert i acompanyada per la Unió Musical d’Alaquàs. Va tancar l’espectacle de cavalls a càrrec de Cavalls de Menorca, el ballet “Derviches” i la carrossa amb els capitans Paula Besó i Paco Pons.

Després de la desfilada de les tropes mores es va disparar un castell de focs d’artifici a càrrec de Joc de Trons amb el qual es donaren per finalitzades les Festes Majors d’Alaquàs.

Pujar