elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs celebra la festa del 9 de setembre en honor al Crist de la Bona Mort

Alaquàs celebra la festa del 9 de setembre en honor al Crist de la Bona Mort
  MÉS FOTOS
  Alaquàs celebra la festa del 9 de setembre en honor al Crist de la Bona Mort - (foto 2)
  Alaquàs celebra la festa del 9 de setembre en honor al Crist de la Bona Mort - (foto 3)
  Alaquàs celebra la festa del 9 de setembre en honor al Crist de la Bona Mort - (foto 4)

  La tradició i la devoció al Crist de la Bona Mort d'Alaquàs han fet rememorar un any més la història local del poble, un fet que es va deixar ben patent el dia 9 de setembre als carrers d'Alaquàs. La cita carregada d'actes i la participació ciutadana van ser els trets principals d'aquesta festivitat.

  La jornada dedicada al Crist de la Bona Mort es va iniciar de bon matí amb la tradicional Cordà després de la processó de la Mare de Déu de l'Olivar. Un gran esdeveniment que va omplir de llums i de color el carrer Major i que a més va comptar amb la col·laboració activa de l'Associació d'Amics de la Cordà.

  La jornada festiva del 9 de setembre va continuar amb la Baixà del Crist des de la parròquia de l'Olivar fins l'Assumpció on va tindre lloc la Missa Major. El grup portador de la imatge va estar precedit per una comitiva carregada de coets llançats amb tenalles.

  La festivitat del Crist de la Bona Mort d'Alaquàs va finalitzar de nit amb una multitudinària processó que va eixir de la parròquia de l´Assumpció i que va tindre com a protagonistes als clavaris del Crist de fa 25 anys.

  El punt i final d'aquesta festivitat va estar amb el tradicional Cant de la Carxofa protagonitzat pel xiquet Pablo Cayón Peláez. Una emotiva interpretació que va comptar amb l'acompanyament del nou cor d'àngels i una posada a escena amb novetats com el llançament de milers de papers platejats.

  Pujar