elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xirivella tindrà una residència per a persones amb diversitat funcional gràcies al Pla Convivint

Xirivella tindrà una residència per a persones amb diversitat funcional gràcies al Pla Convivint
  • Les primeres gestions les va fer Ricard Barberà en 2018, quan era alcalde del municipi

Xirivella comptarà amb una residència per a persones amb diversitat funcional. La nova infraestructura social s’inclou dins el Pla Convivint d'Infraestructures de Serveis Socials, que impulsa la Conselleria d’Inclusió Social i que suposarà una inversió de 561 milions d'euros per a la reforma o posada en marxa de 247 instal·lacions, que permetran la creació de 6.600 noves places públiques en residències i centres de dia per als col·lectius més vulnerables, com les persones grans, amb diversitat funcional o de salut mental i les dones maltractades.

Ricard Barberà, portaveu de Compromís per Xirivella, va fer les primeres gestions per a demanar esta residència en 2018, quan era alcalde i regidor de Benestar Social del municipi. «Estem molt contents, perquè aquelles gestions han tingut continuïtat i acabaran fent-se realitat», reconeix Barberà. «La residència es necessària per a atendre les persones que actualment treballen en el Centre Ocupacional de Xirivella, moltes de les quals ja tenen una edat avançada i és possible que en el futur necessiten una residència com la que es farà a Xirivella. Donar continuïtat i complementar l’atenció que s’està prestant al centre ocupacional era una demanda dels familiars i una necessitat identificada també pels tècnics i tècniques municipals i així ho entengueren Mónica Oltra i la resta de responsables de la Conselleria d’Inclusió quan els ho vaig explicar. I també ho ha vist així l’actual responsable de la regidoria, Roberto Romero», diu Barberà.

El Pla Convivint, que es finançarà amb fons propis de la Generalitat, així com de procedents de les ajudes europees i algunes aportacions municipals, ha estat impulsat per la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, departament que, així mateix, ha estat l'encarregat de dissenyar-lo i elaborar-lo.

Mónica Oltra ha destacat la importància d'un pla que donarà un impuls sense precedents a la construcció de centres públics i a la reforma d'instal·lacions que en molts casos portaven més de 30 anys sense cap tipus de reforma. Oltra ha afirmat que este Pla, a més, funcionarà com a tractor de l'economia valenciana des d'una "perspectiva feminista", basada en la revalorització de les cures i l'economia de criar, cuidar i curar; i que es preveu que puga crear més de 3.500 llocs de treball directes des d'una òptica de "qualitat i estabilitat".

Per la seua banda, Ricard Barberà espera que el Pla siga un primer pas per a la millora de les infraestructures socials de Xirivella. «A més d’esta residència, a Xirivella i als pobles del voltant tenim altres necessitats que la Conselleria haurà d’atendre, com per exemple pisos tutelats per a persones amb problemes de salut mental o pisos refugi per a dones maltractades. Esperem que els fons europeus, la millora en el finançament de l’Estat i la implicació de la Conselleria els facen realitat prompte. Per la nostra banda, no deixarem de reivindicar les instal·lacions i infraestructures que necessiten les persones més vulnerables de Xirivella», explica Barberà.

Pujar