22 d’octubre de 2020 22/10/20

Cs Xirivella sol·licita que s'amplie el termini d'inscripció a les ajudes per als comerciants

Cs Xirivella sol·licita que s'amplie el termini d'inscripció a les ajudes per als comerciants - (foto 1)
  • Lozoya: “Si no reduïm la burocràcia i els requisits exigits, molts comerciants del municipi no podran accedir a les ajudes”

El portaveu de Ciutadans (Cs) Xirivella, Enrique Lozoya, ha sol·licitat que “s'amplie el termini d'inscripció a les ajudes per als comerciants”. “També és necessari reduir la burocràcia i els requisits així com crear un canal directe de comunicació entre el col·lectiu i l'Ajuntament”, ha defensat.

Segons Lozoya, “els comerciants estan molestos per la dificultat per a accedir a les ajudes per a fer front a la crisi ja que les condicions són excessivament complicades i restrictives”. A més, ha criticat, “les dates per a inscriure's i tramitar l'expedient, que els donen a través de cita prèvia, són excessivament tardanes, el que fa que no  puguen registrar-se”.

“A tot això cal afegir el marc legal, que impossibilita que es puguen rebre dues ajudes Covid per diferents estaments oficials”, ha destacat, al mateix temps que ha declarat que “en la pràctica impedix que la gran majoria dels nostres comerciants complisquen amb els requisits necessaris per a beneficiar-se”.

Per això, ha argumentat, “Cs considera que s'han de modificar les bases d'aquestes ajudes o els diners, que des del nostre punt de vista és insuficient, no arribarà als comerciants”. “Aquesta situació excepcional requereix actuacions més contundents per a salvar el comerç i generar riquesa en el municipi”, ha explicat Lozoya, qui ha insistit en “la proposta de Cs, basada en bons canviables, que dinamitzaria l'economia del municipi sense suposar maldecaps als comerciants”.

Pujar