23 de setembre de 2020 23/9/20

Xirivella recorrerà contra la sentència que li obliga a eliminar bonificacions socials

Xirivella recorrerà contra la sentència que li obliga a eliminar bonificacions socials - (foto 1)

  L'Ajuntament de Xirivella presentarà un recurs contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que estima parcialment la denúncia presentada pel Partit Popular de Xirivella contra les ordenances fiscals municipals. L'alt tribunal anul·la cinc exempcions a les taxes introduïdes per l'Equip de Govern, format per Compromís, PSPV-PSOE i Sí Se Puede.

  En concret, l'alt tribunal anul·la el 100% de la bonificació en la taxa del servei de residus sòlids urbans a les famílies amb ingressos inferiors a l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM).

  A més, anul·la la gratuïtat dels cursos realitzats en locals municipals destinats a dones víctimes de violència masclista o amb dependència econòmica del seu agressor.

  D'igual manera, la sentència suprimix l'exempció de la taxa per ús de locals municipals, entre els quals el Teatre Auditori, per part d'associació o entitats sense ànim de lucre inscrites en el registre municipal i també anul·la la gratuïtat de l'entrada de professionals del sector acreditats que assistisquen a espectacles en l'exercici de la seua professió.

  Per últim, l'alt tribunal anul·la l'exempció de l'impost i taxa per la supressió de guals per a reposar la vorera.

  No obstant això, la Justícia dóna la raó a la corporació en la majoria de taxes i la sentència desestima la resta de recursos contra la resta d'exempcions introduïdes per l'actual Equip de Govern i impugnades pel PP, tot i que en alguns casos existien informes tècnics negatius.

  L'alcalde, Ricard Barberà, explica que «l'Equip de Govern ha actuat de manera responsable fent unes ordenances que garantixen l'equilibri econòmic de l'Ajuntament al mateix temps que es preocupen per la situació de les persones amb pocs recursos o en situació complicada, com les dones víctimes de la violència masclista. Este col·lectiu no podrà tindre exempció de la taxa per a assistir a cursos que són vitals en la lluita contra la violència. Per elles i per la resta de col·lectius afectats pel recurs del PP anem a recórrer la sentència».

  Per al primer tinent d'alcalde, Michel Montaner, «el Partit Popular treballa de la mateixa manera en totes bandes: ni governa ni deixa governar, només fa que judicialitzar la política. Gràcies a la seua denúncia, la part més vulnerable de la ciutadania perd les bonificacions en la taxa del fem. Mai no podré entendre què guanya el Partit Popular perjudicant els veïns i veïnes de Xirivella. Per sort i encara que impugnaren totes les ordenances, la justícia no els ha donat la raó en la majoria dels casos».

   

  Pujar