elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xirivella presenta un contenciós contra la renovació per 10 anys de la gestió del Consorci d'Aigües de l'Horta

Xirivella presenta un contenciós contra la renovació per 10 anys de la gestió del Consorci d'Aigües de l'Horta
  • Barberà: «és una adjudicació a dit que pretén evitar la pública concurrència»

L'Ajuntament de Xirivella ha aprovat per unanimitat en la sessió plenària del mes de juny presentar un contenciós-administratiu contra la decisió del Consorci Aigües de l'Horta de renovar durant 10 anys més el contracte de la seua gestió amb l'empresa Aigües de l'Horta. L'Ajuntament considera que el Consorci hauria d'haver debatut esta renovació en una Assemblea general i no en la Junta de Govern.

El Consorci Aigües de l'Horta gestiona el servei d'aigua potable de manera mancomunada en els municipis de Xirivella, Aldaia, Picanya, Beniparrell i Alfara del Patriarca. En estos moments la presidència recau en Picanya. El Consorci no té ara per ara plantilla ni cap estructura administrativa, més enllà de la presidència i un funcionari de l'Ajuntament d'Aldaia a temps parcial que actua com a secretari. Per este motiu, la gestió està externalitzada.

L'empresa Aigües de l'Horta té adjudicada la gestió durant 15 anys i el contracte finalitza d'ací aproximadament a un any.

Segons l'alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, "pensem que la renovació del contracte per 10 anys més és una adjudicació a dit que pretén evitar la pública concurrència per motius que desconeixem i que ens preocupen. A més, és una barbaritat política perquè no s'ha debatut en l'Assemblea amb tots els representants dels municipis i més encara quan queda un any per poder traure la licitació a concurs públic. Per este motiu votàrem en contra en la Junta de Govern juntament amb Beniparrell".

Barberà explica que Xirivella aposta per començar a dotar de personal funcionarial el Consorci per a aconseguir que no siga necessari externalitzar-ne la gestió. "D'esta manera remunicipalitzarem el servei d'aigua a través del Consorci Aigües de l'Horta, avançant cap a una gestió pública de l'aigua".

 

Pujar