elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xirivella intensifica el control de plagues de rosegadors i mosquit tigre

Xirivella intensifica el control de plagues de rosegadors i mosquit tigre

  Els treballs per a controlar les plagues a Xirivella s'han intensificat en les últimes dos setmanes. L'Ajuntament, a través de la regidoria de Sanitat, invertirà més de 13.000 euros en el control i tractament de les plagues.
  Este increment de les tasques coincideix amb la incorporació d'una nova empresa que està aplicant un tractament molt intensiu per tota Xirivella per a combatre les plagues "amb l'objectiu de deixar el municipi el més net possible amb tractaments repectuosos amb el medi ambient", segons ha expressat la regidora de Sanitat, Puri Botella.

  «Durant els primers dies dos equips s'han encarregat d'atendre els avisos més urgents, com ara, en el Barri de Sant Ramon, en col·legis o en centres municipals, on s'han alçat trampes i s'ha aplicat verí en les clavegueres per als rosegadors i panderoles», ha afirmat la regidora.

  Ara estan realitzant un tractament general per tot el municipi tenint en compte els avisos de la ciutadania. A més, es continuaran instal·lant anelles metàl·liques a les palmeres per evitar que els rosegadors puguen pujar a les branques i alimentar-se amb dàtils. Està previst instal·lar un centenar d'estos dispositius respectuosos amb el medi ambient.

  Es tracta d'unes planxes de metall de color marró que abracen el tronc de la palmera i fa que els rosegadors esvaren i impedixen que pugen a l'arbre a menjar dàtils o fer nius.
  Enguany hi ha hagut un augment de rossegadors en tota la població, sobretot al Barri de Sant Ramon i a la plaça de l'Alqueria Nova, dos de les zones més afectades.

  Lluita contra el mosquit tigre

  També s'ha intensificat el tractament contra el mosquit tigre. Enguany s'ha detectat una nova espècie de mosquit molt xicotet i negre que produïx unes picades que irriten bastant sobretot a les persones amb la pell sensible. La nova empresa està llançant herbicida on hi ha tolls d'aigua i on s'aprecia algun indici de mosquit amb la intenció de detectar possibles focus de cria.

  Des de la Regidora es fa una crida a la col·laboració del veïnat per evitar la proliferació de plagues. En este sentit, Sanitat recorda l'obligació de recollir els excrements de les mascotes, usar papereres i contenidors i baixar el fem a partir de les 8 de la vesprada en bosses tancades.

  Pujar