elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xirivella augmenta les restriccions en disparar-se el nombre de contagis

Xirivella augmenta les restriccions en disparar-se el nombre de contagis
  • Es tanquen les zones infantils, se suspenen les activitats i es redueix la Mostra de Pallassos

L'Ajuntament de Xirivella reacciona davant el constant augment de contagis reflectit en les últimes actualitzacions de la Conselleria de Sanitat. Amb una incidència acumulada de 391,59 casos per 100.000 habitants, segons xifres revisades a 3 de novembre, l'alcalde Michel Montaner ha signat un decret que comporta, entre altres mesures, el tancament de les zones infantils de joc, el Teatre Auditori, les sales de musculació, aeròbic i fitness, així com la suspensió de les activitats municipals dirigides a la tercera edat, el col·lectiu més vulnerable enfront del virus.

El primer edil ha rubricat el decret després d'informar la Junta de Portaveus municipal. “Les zones infantils de joc són espais on es comparteixen superfícies de manera descontrolada; en els actuals nivells de contagi no té sentit mantindre grups separats en els col·legis i permetre que s'ajunten després als parcs”, aclareix Montaner. El decret, que entra en vigor a les 15 hores del dimecres 4 de novembre per un període de quinze dies, comporta també l'ajornament dels cinc actes en recinte interior previstos en la XXVII edició de la Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos, que se celebrarà entre el 5 i el 15 de novembre.

“En la presentació a la premsa de la Mostra ja vaig advertir que modificaríem o fins i tot suspendríem la programació si les dades epidemiològiques així ho aconsellaven”, recorda Montaner. Els actes de la Mostra programats en recintes exteriors, amb control d'aforament i identificació d'assistents, es mantenen de moment. “No podem romandre impassibles davant un augment constant dels contagis; per damunt de l'oci, la cultura o la socialització hem de situar la salut pública i la salvaguarda de l'economia local”, sentència l'edil. El decret suspén també les activitats de participació ciutadana en instal·lacions municipals i incorpora la recomanació a la població de “cancel·lar o posposar qualsevol activitat familiar o social que no siga considerada imprescindible i puga ser ajornada.”

Per a l'ús de les instal·lacions esportives no afectades pel tancament, i particularment per als esports col·lectius, el decret d'Alcaldia recomana entrenaments en grups bambolla, respectant-se en tot moment les normes d'àmbit estatal i autonòmic. “Estem reduint al mínim les activitats en espais interiors, amb el focus posat en aquelles que comporten un esforç físic i una respiració forçada, o en aquelles altres que comporten aforaments multitudinaris”, aclareix l'alcalde. “Estem en un moment crucial en la lluita contra la pandèmia i demane a la ciutadania comprensió i complicitat per a doblegar una corba de contagis preocupant i inacceptable”, conclou Montaner.

Pujar