elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xirivella aprova les primeres millores en escoles gràcies al pla Edificant de la Generalitat

Xirivella aprova les primeres millores en escoles gràcies al pla Edificant de la Generalitat

  El ple de l'Ajuntament de Xirivella ha aprovat la sol·licitud de delegació de competències de la Generalitat per a començar les obres d'adequació i de millora necessàries dels col·legis Miguel de Cervantes i Ramon i Cajal a través del pla Edificant. Es tracta dels dos centres amb més reformes urgents per fer. En els pròxims mesos s'adheriran al pla de la Conselleria d'Educació la resta d'escoles del municipi i també la construcció del nou CEIP Gregori Mayans.

  Com explica l'alcalde, Ricard Barberà, «portem molts anys de desídia del Partit Popular en el Govern de la Generalitat, qui té les competències, durant els quals s'ha menyspreat l'escola pública. El nou impuls donat pel govern del Botànic ha permés inversions importants al centres educatius de Xirivella. Com a Ajuntament hem volgut donar el màxim de facilitats perquè els xiquets i xiquetes puguen gaudir el més prompte possible de les millores».

  Per a la regidora d'Educació, Encarna Martí, «la qualitat en l'ensenyament també passa per tindre unes infraestructures dignes i això serà possible gràcies a la col·laboració entre administracions. Molts anys d'abandonament d'infraestructures en mans dels governs del PP i ara tenim l'oportunitat d'inversió amb el Pla Edificant».

  En el cas del CEIP Miguel de Cervantes, es tracta d'una millora de la façana, eliminant escletxes i millorant la coberta. També s'instal·larà un nou sistema de calefacció i sistemes de protecció contra incendis. A més, s'eliminaran les barreres arquitectòniques amb la instal·lació d'un ascensor. La inversió prevista en el Cervantes és d'1.225.895 euros.

  En el cas del CEIP Ramon i Cajal, es milloraran les finestres exteriors, es canviaran les llums i es renovarà el sistema de calefacció. El projecte també inclou la instal·lació de sistemes de protecció contra incendis i l'eliminació de barreres arquitectòniques amb la instal·lació d'un ascensor. La inversió prevista en el Ramon i Cajal és d'1.223.582 euros.

  El Plan Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permet als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació d'expedients per a les actuacions prioritàries. Els municipis, com Xirivella, fan les sol·licituds una vegada escoltada la Comunitat Educativa i la Generalitat finança la totalitat de les actuacions als ajuntaments.

  Pujar