elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Recta final de la 25ª Mostra Internacional de Pallassos de Xirivella

Recta final de la 25ª Mostra Internacional de Pallassos de Xirivella

  L'humor reivindicatiu, literari, circense, musical o el que apel·la a la fantasia i els universos màgics condimenten els diferents plats escènics amb els quals la 25ª Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses de Xirivella afronta, des hui divendres i fins al diumenge, la seua recta final. Espectacles, la major part d'ells inèdits en la nostra comunitat, que podran veure's tant en el teatre com en els carrers i places del municipi.

  El Teatre Auditori Municipal acollirà tres muntatges, dos dels quals homenatgen a l'ofici de ser pallasso i el tercer segueix els passos de El Quixot amb una adaptació teatral inèdita del llibre que canvia el gènere del protagonista.

  El còmic satíric Leo Bassi es descobreix així mateix en El último bufón com a continuador d'una estirp de bufons determinats a qüestionar i burlar-se del poder polític de cada època. Una obra, segons el seu creador, "dedicada a les noves generacions perquè es rebel·len contra les injustícies i el cinisme del poder, amb l'esperança que la rebel·lia i la vitalitat dels bufons puguen ser inspiradores en aquests temps confusos". Leo Bassi descendeix d'un antic llinatge de comediants excèntrics i pallassos circenses vinguts d'Itàlia, França, Anglaterra, Àustria i Polònia. D'ells ha heretat no solament sorprenents habilitats com fer malabarisme amb els peus, sinó també aqueix esperit llibertari, irreverent i cosmopolita, essència del circ del segle XIX.

  Homenatge poètic als comediants d'antany, en aquest cas als grans pallassos del segle XX, és el que rendeix, per la seua banda Payasos de madera a través del teatre la prestigiosa Companyia de Titelles Herta Frankel, Marionetarium. Un espectacle carregat de màgia i il·lusionisme que arriba per primera vegada a terres valencianes dins del marc del festival. Un muntatge, guardonat internacionalment amb diferents reconeixements i que ha girat per festivals de Corea del Sud, Rússia, Brasil, Turquia o Portugal. I basat en El Quixot de Cervantes, la companyia polonesa Pina Polar presenta la seua Donna Quixota. Espectacle de teatre, comèdia física, clown, circ i narració –inèdit en la nostra comunitat- que explica la divertida història de Pina. Un personatge que regenta una llibreria de segona mà i que espera a clients que mai arriben perquè els llibres ja no estan de moda. Durant eixa espera, Pina ens submergeix en les històries dels seus llibres, deixant-se portar per la imaginació i el desig de la poesia.

  Espectacles al carrer amb personatges excèntrics

  En el seu esperit d'acostar el teatre a tots els públics i fer-ho més accessible, el festival oferirà també tres espectacles en diversos espais públics del municipi. En Gran Zampano, la companyia Civi-Civiac recorrerà els carrers de Xirivella amb una acció itinerant a bord de la seua locomotora experimental, eixida d'un temps passat de fantasia, mescla de tecnologia i mecànica, que acostarà al públic a una època d'enginy i revolució industrial. Un artefacte amb rodes i mecanismes enginyosos, que cobraran vida a través de la mà del Gran Zampano, capaç de transportar a l'espectador a la màgia de fer servible allò que no ho és, transformant objectes quotidians en sorprenent material artístic. Un personatge inspirat en el món del cinema, de la mà del director Italià Federico Fellini i la seua particular visió del món del circ i els artistes de carrer en la pel·lícula La Strada.

  Els madrilenys Ale Hop Circ convidaran per la seua banda al públic a viure una aventura insòlita en Imagina Circo, Premi del jurat en el Festival Internacional de Direcció de Circ de St. Petersburg i Premi del Públic en Festival Internacional d'Arts de Carrer de Montepellier, entre uns altres. Un espectacle que ens endinsa en un món de fantasia ple de personatges d'un altre temps, narradors i artistes disposats a despertar els riures, les emocions i sorpreses. I amb malabars, màgia i equilibris impossibles, Los Barlou s'instal·laran aquest cap de setmana en la Plaça de l'Ajuntament de Xirivella per a divertir-nos amb Set up. Una bogeria frenètica plena d'humor i accions de clown protagonitzada per tres excèntrics personatges. Abans i després d'aquesta representació es desenvoluparà l'Esmorzar Solidari a favor de PayaSOSpital.

  Tota la programació en http://www.mostradepallassos.com

  Pujar