26 de setembre de 2020 26/9/20

Música de banda per a tancar les Festes Majors

  Les Festes Majors de Xirivella acaben este cap de setmana amb el Certamen de Bandes de Música que se celebrarà este dissabte a les 10 de la nit al carrer de Sant Antoni. Acturà la Unió Musical de Llanera de Ranes, la Unió Musical de Benetússer i el Cercle Instructiu Musical de Xirivella.

  Amb esta trobada anual de música es posarà el punt i final a les festes Majors del 2017, després de prop de tres setmanes d'actes per on han passat milers de persones que ha disfrutat d'un ambient festiu i alegre. Uns actes que van començar al Barri de Sant Ramon i que han acabat a l'avinguda de la Pau.

  El pregó va donar la senyal d'eixida i inici a les festes. Enguany l'acte va estar protagonitzat per les associacions i col·lectius locals, els representants dels quals es van convertir en pregoners i pregoneres de les festes. L'acte va estar amenitzat pel tabal i la dolçaina de la colla de Xirimiters de Xirivella, A contratemps i Gatzara. També va actuar la Muixeranga La Torrentina, de Torrent. L'acte va finalitzar amb la llum i els colors dels focs artificials dels Coeters de Xirivella.

  Una de les nits més especials de les festes ha sigut la nit de les Figues, on la ciutadania ix al carrer a cuinar i torrar. La nit s'allarga fins al matí a plaça Gerardo Garcés amb la macrodiscomòbil. Durant eixa nit s'ha fet, un any més, la campanya "No sigues figa" que està promoguda per la UPPCA i el Centre Jove per a conscienciar els més joves del consum responsable d'alcohol.

  La vesprada infantil d'enguany ha sigut molt especial ja que ha comptat amb la presència de la mascota infantil de les festes de Xirivella 2017. Un dels dies més destacats ha sigut les Paelles i Colles on l'arròs i els bons cuiners i cuineres han sigut els protagonistes omplint de gom a gom l'avinguda de la Constitució per a cuinar prop de 400 paelles simultàniament, congregant unes 4.000 persones. En este cas també els serveis de neteja han funcionat correctament per tal que la zona quedara neta a l'endemà.

  Un altre dels actes més esperats era la Marxa de Colors, que en esta segona edició ha congregat prop d'un miler de persones en una carrera divertida i apta per a tots els públics.
  També s'ha repetit el Passeig per l'Horta amb l'actuació a l'Alqueria Serra de la cantant valenciana Eva Gómez amb les seues cançons de dona i terra.

  Al Barri de la Llum i a Vicentica la Serrana també s'han succeït les festes on han destacat les paelles i colles i les activitats per als més xicotets de la casa com ara els unflabes.
  Les festes s'han desenvolupat amb normalitat i no hi ha hagut cap incident destacable. Els agents de la Policia Local i els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil, juntament amb els voluntaris i voluntàries de la Creu Roja, han treballat de valent per a garantir la seguretat en les festes.

  Per a l'alcalde Ricard Barberà han sigut unes festes "molt participatives , diverses i respectuoses amb les nostres tradicions, unes festes en les quals tota la gent ha pogut disfrutar d'algun acte del seu gust o al seu barri". "Eixa és la línia que hem de continuar treballant per a aconseguir que cada any les festes siguen millors, que impliquen a més gent, cadascú amb els seus gustos, i que tinguen major projecció i sempre amb l'harmonia amb què les hem viscudes enguany. A partir d'ara tenim tot un any per a recollir propostes de millora i per a ampliar encara més les col·laboracions. No hem d'oblidar que les festes són cosa de tot el poble", conclou l'alcalde.

  La regidora de Festes, Maria José García Grande, per la seua banda, ha destacat que estes festes han sigut "molt participatives gràcies a la implicació de les associacions i col·lectius. A més, la Policia Local, la Brigada d'obres, Protecció Civil i Creu Roja han aconseguit que les Festes Majors 2017 s'hagen viscut amb normalitat i en harmonia, tractant de conciliar festa i descans". "Des de l'Ajuntament hem d'agrair l'esforç dels voluntaris i voluntàries que han fet possible que tot el poble haja viscut unes festes agradables al carrer", explica la regidora.

  Pujar