elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Mostra Internacional de Pallassos acomiada la seua 26a edició com un espai de reflexió, integració i educació

La Mostra Internacional de Pallassos acomiada la seua 26a edició com un espai de reflexió, integració i educació

    La Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella va tancar el diumenge el teló de la seua 26a edicióreivindicant la presència de la dona en el món del clown i promoventla igualtat, la diversitat i la integració social a través de l’humor i les rialles.I ho va fer amb una programació de14 espectaclesi 7 activitats,oberta a tots els públics i edats, desenvolupada durant 9 dies al teatre i als carrers de la localitat, i que va congregar a un total aproximat de 6.500 espectadors.

    “Per a molta gent la Mostra és un interludi poètic en una vida prosaica. Una finestra on aguaitar un paisatge ple d'emocions, alegria, tendresa, rialles i diversió”, explica el director del festival, San Fran, qui fa una valoració “molt positiva” d’enguany.  En aquesta edició en què les dones han sigut protagonistes de tots els espectacles,  “les  pallasses han demostrat que el nas roig no té gènere, amb nas o sense ell, l'important ha sigut la connexió amb el públic.Enamorant sense truc, fent somriure i emocionar, sense trampa ni cartó”. I amb eixa actitud i el seu talen artístic, “sinceres, diferents, modernes i clàssiques, en el carrer, en el teatre o en la guarderia infantil, per uns dies han alliberat l'esperit clown i esborrades tristeses, enfadaments, preocupacions o frustracionsaconseguint així trencar la quotidianitat i que triomfara lail·lusió”.La solidaritat i la vocació integradora són els altres denominadors d’aquesta edició en què s’han realitzat activitats dirigides a xiquetes i xiquetes amb càncer, autisme o diversitat funcional. “Traure un somriure al públic menut que viu una realitat diferent o que lluita per superar una situació extrema justifica el treball de tot un any i ens recomforta com a gestors públics”, declara Roberto Romero, regidor de Cultura i Serveis Socials de l’Ajuntament de Rocafort. Resulta destacable en aquest sentit l’esmorzar solidari celebrat el passat dissabte a favor de l’ONG Payasospital, especialitzada en portar l’humor als menuts i menudes hospitalitzats.

    La programació de la 26a edició ha desplegat amb diferents propostes de teatre conjugades amb el circ, la poesia, la dansa, la música, l’humor i les rialles “una combinació molt nutritiva per enriquirla vida dels espectadors”. El festival posa punt final i recorda que, com assenyala el seu director, “des de la proposta més clàssica com la que ens va oferir Pepa Plana, fins a la més moderna de Mireia Clown, tant per a xicotets, com per a adults, és per a tots els públics i per a tots els gustos. A més de solidària, educativa i integradora”. Finalment, conclou San Fran, “només queda reconéixer la labor dels treballadors de l’organització, des dels tècnics, les persones encarregades d’administració, producció, control i taquilla, així com als responsables de les activitats paral·leles programades”. 

    La Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella és un projecte de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Xirivella i rep subvencions del Ministeri de Cultura, de la Generalitat Valenciana i de la Diputació de València.

    Pujar