elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Xirivella i les comissions falleres del municipi signen un acord d'horaris

L'Ajuntament de Xirivella i les comissions falleres del municipi signen un acord d'horaris

  La regidoria de Medi Ambient, coordinada per Boro Montroy, junt amb la regidoria de Festes, dirigida per Javier Besó, han signat un acord amb les comissions falleres de Xirivella per tal de fer possible la conciliació de celebracions festives amb el descans veïnal.

  «L'objectiu és evitar al màxim les molèsties a la ciutadania durant la celebració de les festes de Falles, Sant Joan i Mig Any; totes i tots les disfrutem i formen part de les nostres tradicions i de la nostra cultura» explica Javier Besó, regidor de Festes.

  Segons el regidor de Medi Ambient, Boro Montroy «L'acord té aspiració de permanència en el temps i no suposa un increment d'hores de revetlla respecte al que hi havia pactat a principi de legislatura». I destaca que «en unificar dates i horaris se simplificarà la tramitació dels permisos i permetrà que el veïnat puga preveure amb suficient temps d'antelació quins dies i fins a quina hora hi haurà activitat festiva al seu barri».

  La celebració de les Falles començarà el cap de setmana anterior a la Setmana Fallera. Divendres, dia 15, amb activitats d'amenització musical fins a la 1.00 h i tancament a les 2.00 de la matinada. Així mateix, les revetlles amb amenització musical del dissabte dia 16 podran acabar a les 4.00 h.

  Dins la Setmana Fallera, les matinades de dia festiu (enguany, dies 16 i 17 de març) l'horari de revetlla s'estendrà fins a les 4.00 h; mentre que les de dia laboral (enguany, dia 18 de març) s'interrompran a les 3.00 h. Per últim, la matinada de dia 19, la revetlla de l'últim dia de les Falles s'allargarà fins a les 5.00 h.

  Per a Sant Joan i Mig Any, l'acord recull el compromís de la Coordinadora de Falles d'informar, com a tard el 31 d'abril, dels dos caps de setmana de juny i octubre on es concentraran les celebracions de Sant Joan i Mig Any, respectivament. Es podran realitzar revetlles fins a les 3.00 h de la matinada de dissabte; el divendres, sopar de germanor fins a la 1.00 h i diumenge, activitats al llarg del dia, fins a les 20.00 h.

  A més d'assegurar una separació mínima de 150 metres entre focus sonors, es regula que l'inici de l’activitat musical es farà a partir de les 11.00 h i s'interromprà entre les 15.00 i les 17.00 h, per a facilitar el descans veïnal.

   «Estem molt contents pel resultat final. Des de la coordinadora de Xirivella hem intentat aconseguir un acord satisfactori per a tots i totes. És un any que promet, per la qual cosa convide a tot el món a disfrutar de la nostra festa i que, entre tots, fem unes inoblidables Falles 2019», ha manifestat Paqui Navarro, presidenta de la Coordinadora de Falles de Xirivella.

  Ricard Barberà, alcalde de Xirivella, conclou: «Tant les falles i altres entitats festives com l'Ajuntament, tenim clar que amb bona voluntat i diàleg és perfectament possible compatibilitzar festa i dret al descans».

   

   

  Pujar