elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Xirivella col·labora amb l'IES Ramon Muntaner en el projecte aula compartida

L'Ajuntament de Xirivella col·labora amb l'IES Ramon Muntaner en el projecte aula compartida
  • La Conselleria d'Educació ha autoritzat a l'IES el desenvolupament d'este programa i l'assignació d'hores addicionals de professorat durant el curs 2016-2017

L'Ajuntament de Xirivella col·labora juntament amb l'IES Ramon Muntaner en el projecte d'aula compartida. Es tracta d'un programa específic d'atenció a la diversitat de l'alumnat, especialment destinat a aquells alumnes en risc d'exclusió social i amb conductes disruptives dins de l'aula que molta vegades acaba en l'abandonament escolar i en la no obtenció del Graduat en l'ESO.

Este programa combina horari lectiu amb tallers o altres activitats pràctiques amb entitats col·laboradores, com pot ser l'Ajuntament de Xirivella, per contribuir a reduir sobretot l'absentisme escolar d'este alumnat.

Per això, a través de les àrees de Cultura, Biblioteca, Igualtat, Joventut i Serveis Socials, l'Ajuntament de Xirivella posa a disposició els seus recursos per col·laborar amb el professorat de l'IES i atendre les necessitats d'este alumnat.

D'esta manera, l'alumnat eixirà de l'aula per a realitzar els seus tallers amb un horari i periodicitat marcada als diferents departaments de l'Ajuntament.

A la Biblioteca estan programades sessions d'animació lectora, a l'àrea de Cultura treballaran amb els equips de so i il·luminació a l'Auditori Municipal, a la Casa de la Dona, de la mà de la psicòloga, es desenvoluparan sessions sobre els rols, professions i el paper de la dona en la societat actual.

Des Joventut s'han programat sessions amb l'alumnat sobre jocs de taula, agricultura ecològica, i col·laboracions en l'organització de determinats programes com el joc solidari, ruta en bici, etc.

Per últim a través de Serveis Socials, l'educadora social que atén habitualment este alumnat a l'IES continuarà treballant les habilitats socials.

A més, diferents entitats i associacions de Xirivella, com el Centre Andalús o les associacions d'ames de casa, col·laboraran oferint un taller de música i calaix flamenc i de cuina, respectivament.

La regidora d'Educació i Cultura, Encarna Martí, agraïx a tots els departaments seua col·laboració per ajudar este alumnat en les seues necessitats educatives posant a disposició els seus recursos, perquè «l'educació és prioritària».

Per la seua part, l'alcalde Michel Montaner, assegura que accions conjuntes com esta «demostra l'aposta de l'Equip de Govern per l'educació pública i inclusiva, atentent a l'alumnat que més ho necessita».

Pujar