elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Fins a finals de març es poden presentar propostes per millorar la mobilitat sostenible a Xirivella

Fins a finals de març es poden presentar propostes per millorar la mobilitat sostenible a Xirivella

  La plataforma virtual de participació ciutadana #XirivellaParticipa, accessible mitjançant la web www.xirivella.es, continua rebent propostes per a dissenyar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del municipi (PMUS). Es tracta d'una iniciativa de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, que dirigix Boro Montroy, amb la col·laboració de la Regidoria de Participació Ciutadana, coordinada per Mónica Sánchez.

  La ciutadania pot consultar les propostes, debatre-les i, si és el cas, avalar-les fins a finals del mes de març. A la plataforma també s'han afegit les propostes arreplegades en el fòrum de mobilitat jove que durant les últimes setmanes s'ha celebrat a la localitat. Durant dos sessions l'alumnat dels IES de Xirivella han tractat les propostes i demandes en matèria de mobilitat treballades en els tallers desenvolupats prèviament a les aules.

  A més, el procés participatiu del PMUS ha comptat amb les aportacions recollides en cadascun dels consells de barri celebrats durant el mes de febrer.

  El regidor Boro Montro anima a la ciutadania a continuar participant fins a finals de març, proposant i votant a través de www.xirivella.es. «Entre totes i tots dissenyarem una Xirivella amable per a les persones i aconseguirem que els desplaçaments a peu, en bici o en transport públic siguen l'opció prioritària per economia, salut i eficàcia front a l'ús del vehicle privat», explica el regidor.

  Per a la regidora Mónica Sánchez el procés «està sent tot un encert. S'han creat tots els espais necessaris per a aconseguir una major i millor participació de la ciutadania en temes de mobilitat sostenible. Hem reunit i dinamitzat grups de veïns i veïnes perquè puguen debatre, reflexionar, suggerir i proposar accions que permeten dissenyar un PMUS real basat en les seues necessitats».

  A partir d'abril començarà l'etapa de validació tècnica de les propostes que donarà pas a la sessió de retorn i presentació pública de resultats en el Consell Local de Medi Ambient. Finalment el PMUS participatiu es presentarà en el ple municipal per a la seua aprovació i posada en marxa.

   

  Pujar